Robin Williams a ajuns la dezalcoolizare

De: Cătălina Matei / 03.07.2014, 10:20
Robin Williams a ajuns la dezalcoolizare
Deşi în trecut a luptat cu dependenţa de alcool şi de droguri, actorul american s-a internat recent într-un centru de dezalcolizare din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a acestei boli.

Potrivit contactmusic.com, Robin Williams nu a mai băut alcool din 2005, însă intenţionează să „îşi reînnoiască şi să se concentreze asupra angajamentului său”. Se pare că actorul în vârstă de 62 de ani s-a înscris în programul The Lodge, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca „un proiect în 12 paşi care poate forma şi transforma fiecare aspect al vieţii”.

Robin Williams, care va petrece în acest centru câteva săptămâni, nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, informează Mediafax. Din păcate, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru „Marele alb”. La momentul respectiv, s-a internat într-o clinică specializată şi nu a mai consumat alcool de atunci.

Foto: Splash News

Într-un interviu acordat publicaţiei Parade, actorul american a dezvăluit un episod din viaţa sa, în care a cedat tentaţiei alcoolului: ”Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am văzut o sticlă mică de Jack Daniel’s. Apoi am auzit o voce (…) care îmi şoptea la ureche: «Hei, ia doar o gură, doar una». Am băut şi apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam «oh, sunt bine», dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede”.

Robin Williams s-a remarcat datorită rolului din serialul de televiziune „Mork and Mindy” şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul „Good Will Hunting”. Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele „Bună dimineaţa, Vietnam”, „Cercul poeţilor dispăruţi” şi „Regele pescar”. Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul „The Crazy Ones”, de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, însă serialul a fost anulat de producători numai după un sezon.