ROMING si California DreaminÂ’ (nesfarsit) au facut furori la Toronto

Apropo.ro / 19.09.2007, 13:28
ROMING si California DreaminÂ’ (nesfarsit) au facut furori la Toronto
In cadrul editiei de anul acesta a Festivalului International de Film de la Toronto, unul dintre cele mai mari evenimente cinematografice din lume, Romania a fost reprezentata de doua productii Media Pro Pictures. ROMING, filmul care il aduce in rol principal pe indragitul Jean


In cadrul editiei de anul acesta a Festivalului International de Film de la Toronto, unul dintre cele mai mari evenimente cinematografice din lume, Romania a fost reprezentata de doua productii Media Pro Pictures.

ROMING, filmul care il aduce in rol principal pe indragitul Jean Constantin si pelicula regretatului regizor Cristian Nemescu, California DreaminÂ’ (nesfarsit) sunt cele doua filme semnate Media Pro Pictures, care au fost aclamate la scena deschisa in cadrul festivalului de la Toronto.

Mii de spectatori si reprezentanti ai presei si industriei cinematografice prezenti la festivalul canadian au fost de-a dreptul impresionati de succesul fulminant de care se bucura filmele romanesti in cadrul evenimentului.

Invitata sa participe in cadrul sectiunii DISCOVERY, o categorie competitiva care se adreseaza tinerilor regizori, reprezentanti ai noul val cinematografic, co-productia romano-ceha ROMING a fost urmarita de catre mii de spectatori in cadrul festivalului de la Toronto si de fiecare data aplaudata frenetic.

Cu regizorul Jiri Vejdelek prezent la eveniment, succesul peliculei ROMING a fost unul rasunator si datorita umorului tipic balcanic de care a dat dovada tanarul cineast, care s-a aratat incantat de reactiile coplesitoare ale publicului.

Din 5 octombrie, filmul ROMING va putea fi urmarit si in cinematografele din Romania, fiind distribuit de MediaPro Distribution. Triumful romanesc a culminat odata cu prezenta in cadrul festivalului de la Toronto a celebrei pelicule California DreaminÂ’ (nesfarsit), a regretatului regizor Cristian Nemescu.

Dupa ce a castigat premiul „Un Certain Regard”, din cadrul festivalului de la Cannes si i-a fost acordat de curand Trofeul Festivalului Anonimul, California DreaminÂ’ (nesfarsit) a starnit de aceasta data un val de reactii admirative si peste ocean. Invitat sa participe la Festivalul International de Film de la Toronto, in cadrul sectiunii WORLD CONTEMPORARY CINEMA, filmul California DreaminÂ’ (nesfarsit) a fost reprezentat in cadrul evenimentului de catre actorii: Armand Assante si Jamie Elman, precum si de catre Tudor Voican, scenaristul filmului.

„A durat cred ca 5 ani sa facem California, din momentul in care ne-a venit ideea si pana am vazut primele imagini. Acum toata istoria asta este undeva departe, tot ce-mi vine acum in minte, dupa festival, e sala plina de la Toronto, unde un bilet costa 30 de dolari, cele 15 minute in care eu si Assante nu mai pridideam sa raspundem la intrebari si romanii din Canada care veneau dupa fiecare vizonare la mine sa ma felicite si simteam ca sunt mandri de filmul nostru.”, a declarat Tudor Voican despre participarea filmului California DreaminÂ’ (nesfarsit) la Festivalul de la Toronto.


Tags: