S-a votat! Aliona Munteanu, Anda Dimitriu, Maria Hojda şi Tiberiu Albu sunt finaliştii Vocea României

Apropo.ro / 15.12.2014, 09:00
S-a votat! Aliona Munteanu, Anda Dimitriu, Maria Hojda şi Tiberiu Albu sunt finaliştii Vocea României
Emoţie, tensiune, suspans, umor, show total sunt cuvintele cheie ce au caracterizat semifinala Vocea României! Telespectatorii au decis cine sunt finaliştii, alături de antrenorii Loredana, Smiley, Marius Moga şi Tudor Chirilă. Cei mai buni dintre cei mai buni, cei care au reuşit să ajungă la inimile oamenilor şi să demonstreze că vocea lor contează sunt: Aliona Munteanu, Anda Dimitriu, Maria Hojda şi Tiberiu Albu.
Semifinala Vocea României a fost o ediţie spectacol în care totul a fost posibil, iar desfăşurarea de forţe atât de pe scenă, cât şi din culise a fost impecabilă. Rezultatele unei săptămâni întregi de muncă au fost mai mult decât vizibile: concurenţii au venit pregătiţi până la cel mai mic detaliu, antrenorii au gândit momente senzaţionale pentru fiecare timbru vocal, band-ul emisiunii a acompaniat perfect 12 piese complexe, iar baletul emisiunii a făcut din nou senzaţie prin coregrafiile sale. 
 
De data aceasta publicul a putut vota favoriţii încă de la început. Momentele concurenţilor au fost completate de trio-ul pe care fiecare antrenor l-a pregătit alături de concurenţii săi, iar rezultatul a fost o explozie de energie, care trecut dincolo de ecrane. 
 
 
Foto: ProTV
 
 
Loredana a reuşit ceea ce şi-a propus încă de începutul sezonului, şi anume ca Vocea României să fie Girl Power! Trio-ul pe care l-a pregătit alături de Ilinca şi Maria a respectat întocmai acest principiu şi a pus în scenă un moment exploziv de energie şi culoare pe o piesă românească, pe care Marius Moga a integrat-o în categoria Pop Folcloric. 
Pentru Ilinca Băcilă, pe care Loredana a transformat-o şi a purtat-o prin mai multe genuri muzicale de-a lungul emisiunii, antrenoarea a decis să o readucă la ceea ce are ea special, să pună în valoare talentul ei cu care a reuşit să îşi câştige locul în cea mai bună competiţie a vocilor. Ilinca a interpretat o piesă country cu pasaje de Yodel, reuşind să uimească încă o dată publicul cu timbrul şi efectele sale vocale. 
 
 
Foto: ProTV
 
 
Maria Hojda a interpretat „Memory”, o piesă plină de sensibilitate, cu un mesaj puternic pe care l-a transmis cu succes şi a făcut întreaga sală să vibreze şi să simtă durerea din spatele versurilor – „Cred că vocea ta are o emoţie care nu se poate descrie în cuvinte şi vibraţiile pe care le transmiteo voce ca a ta sunt incredibile. Şi acum tremur de emoţie. De fapt, asta înseamnă voce, acea vibraţie care să ne facă pe toţi să simţim la unison!”, a spus Loredana. Astfel, Maria a transmis emoţia în casele telespectatorilor, fiind votată de cei de acasă şi reuşind să ajungă în marea finală! 
 
Tudor Chirilă este cu un pas mai aproape ca Vocea României să fie rock, iar seara de vineri a fost una magică pentru antrenor, care a adus pe scenă trei momente măreţe. Trio-ul său alături de Tiberiu şi Ligia a fost momentul care a definit ce înseamnă unitatea. Telespectatorii au văzut trei prieteni care se bucură de muzică, au energie şi pasiune, sunt conectaţi prin muzică şi le face plăcere să împartă scena. 
Călătoria promisă de Tudor încă din etapa audiţiilor pe nevăzute se apropie de destinaţia finalei pentru Tiberiu Albu. El a cântat perfect „Shook Me All Night Long”, fermecând publicul cu momentul său şi dinamismul de care a dat dovadă. Tiberiu s-a simţit incendiar pe scenă, iar Tudor a spus: „Eu cred că atunci când un lucru este bun, el trebuie să rămână bun şi foarte bun!”.
 
 
Foto: ProTV
 
 
Ligia Hojda a avut un moment complex care a îmbinat actoria şi muzica, interpretând piesa „I Dreamed A Dream” pe care o cântă Anne Hathaway în „Les Miserables”. Prestaţia ei l-a emoţionat pe Tudor până la lacrimi – „Eu plâng la măreţie şi momentul tău a fost măreţ!”. Suferinţa piesei şi nedreptatea despre care vorbeşte cântecul a ajuns direct în inimile publicului: „Tu în seara asta ai demonstrat ceva în plus, ai demonstrat că poţi fi o mare actriţă!”.
 
 
Foto: ProTV
 
 
Marius Moga a fost inspirat şi disciplinat, principii pe care le-a insuflat şi concurentelor sale, iar cea care a inspirat publicul a fost Anda Dimitriu. Trio-ul lui Marius alături de cele două graţii din echipa sa a fost plin de vitalitate şi originalitate. El a pregătit un colaj de super hituri, care l-a făcut pe Smiley să exclame: „Mie mi-au stârnit nişte amintiri aceste piese!”.
Brigitta Balogh a cântat una dintre piesele sale preferate – „If I Were A Boy”, reintrepretată într-o manieră mai puternică, care să rezoneze cu mesajul pe care îl transmite. Brigitta a simţit fiecare vers şi l-a dedicat tuturor femeilor care au urmărit-o.
 
Anda Dimitriu a urcat pe scena vocilor cu celebra piesă românească „Spune-mi”. Sensibilitatea textului a cuprins-o pe Anda, care a emanat emoţie pură: „Ai ceva în plus faţă de alţi concurenţi – acoperi cu emoţie ceea ce cânţi!”, i-a spus Chirilă. Moga a adăugat: „Există în concursul ăsta oameni la care te uiţi pe scenă şi par că deja sunt superstaruri. Şi există oameni la care te uiţi şi le vezi prin suflet, cum e Anda. Tu ai reuşit să ne vinzi emoţie mai mult decât alţi concurenţi, care ne vând tehnică!”.
Smiley a fost cuprins de energie. O energie care l-a ghidat în alegerile sale şi l-a adus în marea finală alături de Aliona Munteanu. Pentru trio-ul alături de concurenţii săi Smiley a ales o piesă românească, care transmite energie pozitivă, iar motivaţia lui a fost: „Această melodie a avut scopul de a ne distra!”.
 
 
Foto: ProTV
 
 
Gelu Graur a renunţat la rock şi a mers pe clasic, interpretând „At Last”. Surpriza serii nu a constat doar în schimbarea genului muzical sau în faptul că a cântat o piesă creată pentru o voce feminină, ci şi în faptul că el a interpretat melodia în tonalitatea ei originală, de femeie – „Ceea ce ai făcut tu în seara asta este o mare performanţă!”, a spus Smiley. 
 
Aliona Munteanu a revenit la stilul sensibil care a consacrat-o la Vocea României, interpretând „I Who Have Nothing”, piesa celebrului Tom Jones. Puterea timbrului ei vocal transmite tot ceea ce îşi propune cu o forţă cutremurătoare. Smiley a declarat: „Este o voce extraordinară cu un control deosebit şi are o sensibilitate şi o graţie cum rar am văzut!”.
 
Alexandra Stan a fost invitată să încânte telespectatorii cu un show complex, un spectacol de grafică, costume, machiaj şi coregrafie. Alexandra a avut două momente speciale pe scena de la Vocea României: „Cherry Pop” şi „Vanilla Chocolat”, cel mai recent single al artistei. 
 
Momentul aflării rezultatului a fost unul plin de tensiune atât pentru concurenţi, cât şi pentru antrenori. Decizia finală a fost în mâna publicului, iar el a şi-a spus cuvântul trimiţând în finală pe Aliona Munteanu, Anda Dimitriu, Maria Hojda şi Tiberiu Albu.
 
 
Foto: ProTV
 
 
Aliona Munteanu a declarat plină de emoţie: „Sper că am ajuns la inimile oamenilor şi am reuşit să redau ceea ce am avut în suflet. Vreau să le mulţumesc tuturor că au avut încredere în mine şi m-au votat. Vreau să îi mulţumesc lui Smiley, care este un antrenor extraordinar!”.
 
Anda Dimitriu  se aştepta să treacă mai departe Birigitta, însă publicul a ales-o pe ea: „Este pentru prima dată când mă simt prost. Nu pentru reuşita mea, ci pentru că se întâmplă lucrul acesta în detrimentul altcuiva care şi-a dorit foarte mult!”.
Maria Hojda a fost încurajată de Ilinca Băcilă să ia marele trofeu, iar Maria i-a spus: „Vreau să o felicit pe Ilinca şi să îi mulţumesc pentru sufletul ei superb!”.
 
Tiberiu Albu a rămas preţ de câteva secunde fără cuvinte, tremurând de emoţie, după care i-a mulţumit Ligiei şi lui Tudor: „Îi mulţumesc Ligiei că a făcut parte din echipă şi m-a ajutat foarte mult să trec prin drumul ăsta, arătându-mi partea sensibilă din echipa lui Tudor. Am înţeles mult mai multe chestii despre latura sensibilă din muzică şi sper să rămânem foarte apropiaţi, cum am fost şi până acum. Aş vrea să îi mulţumesc lui Tudor ca mi-a fost mereu alături!”.
 
Vinerea viitoare, tensiunea va fi pe note înalte, iar show-ul mai grandiose ca niciodată pentru că cele patru voci se vor lupta direct în marea finala pentru trofeul Vocea României!