Salopeta: glam, sexy, sofisticată! Cum înlocuieşte rochia de seară? – Foto

De: Alexandra Necsoiu / 10.08.2017, 14:57
Salopeta: glam, sexy, sofisticată! Cum înlocuieşte rochia de seară? – Foto
De câţiva ani asistăm la o înlocuire a rochiei de seară cu salopeta şi chiar a rochiei de mireasă cu acest nonşalant obiect vestimentar. Să fie emanciparea femeii cauza, orientarea către un stil mai relaxat al doamnelor şi domnişoarelor, chiar şi la ocaziile speciale sau numeroasele vedete internaţionale care au strălucit pe covorul roşu îmbrăcate în salopete?! Sau poate toate aceste trei motive la un loc! Fenomenul a prin contur de câţiva ani încoace, dar acum a pătruns puternic în colecţiile marilor case de modă şi în garderoba tuturor femeilor moderne.

Salopetele îşi au originea în echipamentul dintr-o singură bucată, purtat de paraşutişti, militari sau muncitori. Iniţial au avut un scop practic, trecând spre cel estetic cu ajutorul unor artişti şi designeri vizionari, precum Florentine Thayat (1919), Rodchenko, Elsa Schiaparelli şi Emilio Pucci. Trecerea timpului a stârnit imaginaţia designerilor care au metamorfozat constant croiul clasic al salopetei, aşa că regăsim această piesă vestimentară tot mai des în magazine sau în colecţiile propuse de designeri sau purtate de artişti. Cine nu-şi aminteşte de faimoasele salopete purtate pe scenă de Elvis, Madonna sau Prince?!
 
   De la nuanţe intense, la clasicele alb şi negru, Athena Philip (www.athena philip.ro) propune salopeta ca alternativă a rochiilor de seară pentru evenimente speciale, cocktail party-uri sau chiar nunţi. O salopetă fucsia cu aplicaţii din dantelă va reprezenta o ţinută ideală dacă eşti invitată la o nuntă sau la o petrecere. Dacă eşti adepta eleganţei simple, o salopetă neagră din voal cu transparenţe atrăgătoare va impresiona la un party seara pe plajă sau într-o crozieră. La cununia civilă sau chiar la o nuntă nonconformistă salopeta poate înlocui cu succes rochia clasică albă, de mireasă.