Săracii zgârciţi bogaţi! Vedete care nu dau doi bani… în plus

De: Cătălina Matei / 26.03.2015, 08:00
Săracii zgârciţi bogaţi! Vedete care nu dau doi bani... în plus
Dacă eşti multimilionar şi nu duci grija zilei de mâine, nici dacă s-ar închide toate băncile din Elveţia, nu înseamnă că eşti şi generos. Este cazul multor celebrităţi de la Hollywood care îşi drămuiesc fiecare cent în parte, nu lasă bacşişuri de niciun fel şi cer chitanţă pentru orice dolar împrumutat. Multe dintre ele nici măcar nu îşi achită nici măcar notele de plată de la restaurant. Iată care sunt cele mai zgârcite vedete bogate!

Britney Spears, zgârcita amnezică!

Se pare că Britney Spears are o problemă în a-şi plăti consumaţiile, indiferent că vorbim despre un simplu prânz sau un sejur pe o plajă exotică. Cu ceva ani în urmă, cântăreaţa a petrecut câteva zile la o vilă din Maui, unde tariful era de 2.000 de dolari pe noapte, şi a beneficiat de un tratament special destinat VIP-urilor. Britney n-a fost deloc impresionată însă, căci a plecat şi fără să mulţumească gazdelor pentru ospitalitate şi fără să plătească, după cum informează radaronline.com. Episodul de atunci nu pare a fi doar o simplă întâmplare, căci “prinţesa muzicii pop” a recidiviat de curând şi a plecat dintr-un restaurant din California fără să achite nota de plată pentru un prânz în valoare de 30 de dolari. După ce informaţia a apărut în ziarele de scandal, Britney şi-a achitat datoria, ba chiar a lăsat şi un bacşiş de 100 de dolari.

 

Tiger Woods îşi cere bacşişul înapoi!


Celebrul jucător de golf cu o avere estimată la peste 500 de milioane de dolari este o altă vedetă foarte zgârcită, mai ales atunci când lasă bacşiş. Conform newser.com, sportivul multimilionar a cerut înapoi bacşişul de 5 dolari pe care îl oferise unei chelneriţe, după ce şi-a amintit că, în ziua respectivă, îi mai lăsase câţiva dolari în plus la nota de plată pentru micul dejun.

 

Jennifer Lopez, o fiţioasă avară!

Artista este cunoscută drept una dintre cele mai fiţoase vedete. De exemplu, diva le-a cerut organizatorilor unui turneu de cricket din India, unde fusese invitată să cânte, un avion privat, un hotel întreg pentru armata sa de stilişti şi de asistenţi şi numai alimente de culoare albă. Însă chiar şi atunci când trebuie să-şi achite unele datorii, J Lo este fiţoasă. Mai bine zis, uită să le plătească. De exemplu, artista a cărei avere este estimată la 250 de milioane dolari, “a omis” să achite unei companii aeriene costul călătoriei, pe care făcut-o împreună cu Marc Anthony, dar fiecare, singur, în alt avion. De asemenea, Jennifer a mai rămas datoare cu 16.000 dolari pentru serviciile oferite de o companie de limuzine atunci când a filmat pentru „El Cantante”.

 

Justin Timberlake îşi tratează angajaţii ca pe plantaţie

Deşi este de adorat de fanele din lumea întreagă, Justin Timberlake se dovedeşte a fi un patron deloc iubit de către angajaţii săi. Cântăreţul deţine un restaurant în New York, iar un fost subaltern a dezvăluit presei că era tratat ca un sclav. Şi nu doar el, ci toţi cei care lucrau în restaurantul respectiv. Tânărul a povestit jurnaliştilor americani că Justin Timberlake îi plătea extrem de prost, nu le oferea nici măcar salariul minim pe economie, şi nici nu plătea orele suplimentare. La vremea respectivă, cântăreţul nu a făcut niciun comentariu în privinţa acuzaţiilor aduse.

 

Hillary Swank pune mare preţ pe rest!

Hillary ţine la toţi bănuţii ei, până la ultimul cent. De exemplu, actriţa din „Million Dollar Baby” a cumpărat într-o zi produse în valoare de 99.58 de dolari de la un magazin. A plătit cu o bancnotă de 100 de dolari şi nu a părăsit supermarket-ul până nu a primit restul. De altfel, lista celebrităţilor avare apare şi într-o carte scrisă de o barmaniţă din New York,  Katherine Taylor. De-a lungul timpului, aceasta a avut de-a face cut tot felul de vedete zgârcite, printre care Madonna, Tobey Maguire, Gwyneth Paltrow, Barbra Streisand, Paul McCartney şi Kelly Preston.

 

Cameron Diaz – multe servicii pe bani puţini

La aproape 42 de ani, Cameron Diaz este una dintre cele mai fierbinţi apariţii de pe marele ecran. Dar şi una dintre cele mai zgârcite, potrivit radaronline.com. De exemplu, actriţa a strâns aproape 26 de kilograme de haine, le-a dus la o spălătorie publică şi a cerut să-i fie curăţate în…150 de minute. Angajatul a recunoscut-o şi i-a îndeplinit bizara dorinţă. Din păcate pentru el, Cameron nu i-a lăsat nici autograf şi nici nu i-a achitat întreaga factură. Deşi trebuia să plătească 55 de dolari, actriţa din “Sex Tape” a scos din buzunar doar 23 de cenţi.

Warren Buffett, cel mai generos zgârcit

Warren Buffett este unul dintre cei mai invidiaţi investitori americani, căci averea sa este estimată la peste 4 miliarde de dolari. Însă banii nu i-au schimbat concepţiile şi, astfel, omul de afaceri locuieşte în aceeaşi casă modestă pe care a cumpărat-o în Nebraska, în 1958, pentru suma de 31.500 de dolari. Nu îşi cumpără costume noi, iar cele pe care le foloseşte par veşnic şifonate, mănâncă de la fast food şi nu face cadouri, chiar dacă are o nevastă şi o amantă oficială de întreţinut. Iar fiicei sale i-a ceurt să semneze o chitanţă pentru cei 60 de dolari cu care o împrumutase. Am putea spune că omul este culmea zgârciţilor, însă Warren Buffett este şi unul dintre cei mai generoşi oameni din lume. Multimilardarul plănuieşte să îşi doneze 99% din avere în scopuri caritabile. Până acum, americanul a donat deja peste 2,6 miliarde de dolari către cinci organizaţii caritabile, printre care şi cea a magnatului Microsoft, Bill Gates.

 

Liz Hurley, un caz cronic de zgârcenie

Actriţa de origine britanică a fost acuzată de fosta menajeră că e bolnavă de zgârcenie. Violet Souza, cea care s-a ocupat de curăţenie în casa vedetei mai bine de trei ani, s-a plâns că era plătită cu doar 1,58 euro pe oră, faţă de 7,57 euro, cât este salariul minim în Marea Britanie. Şi asta doar pentru că era de origine indiană!

 

Curs intensiv de economie cu Evangeline Lilly

Invitată în emisiunea lui Jay Leno, Evangeline Lilly din serialul “Lost” a recunoscut că este zgârcită până la limita ridicolului în viaţa de zi cu zi. De exemplu, actriţa nu voia să-şi vândă casa, chiar dacă era infestată de mucegai. Asta până când s-a îmbolnăvit şi a fost nevoită să-şi cumpere o altă locuinţă. De asemenea, pentru că nu îi place să lase bacşiş, în primele patru luni de filmări la “Lost”, Lilly nu a lăsat să i se parcheze maşina, s-a descurcat singură şi s-a lăudat că a economisit bani.

Foto: Splash News