Scumpirea francilor elvetieni le da frisoane romanilor

Redacția / 05.03.2008, 11:14
Scumpirea francilor elvetieni le da frisoane romanilor
Efortul pentru rambursarea ratelor la creditele in franci elvetieni a crescut semnificativ pentru cei care isi realizeaza veniturile in lei.

Efortul pentru rambursarea ratelor la creditele in franci elvetieni a crescut semnificativ pentru cei care isi realizeaza veniturile in lei, in conditiile in care cursul monedei elvetiene a urcat cu peste 20% fata de vara trecuta.

Cresterea cursului se traduce direct intr-o scumpire a ratelor pentru cei care obtin venituri in lei si sunt nevoiti sa cumpere franci pentru a rambursa rata la banca.

O crestere atat de mare a ratei lunare ii poate aduce in impas, mai ales pe cei care au ales sa mearga la un grad mare de indatorare, odata cu relaxarea normelor de creditare ale bancilor, din vara trecuta.

Cele mai recente date ale BNR arata ca imprumuturile contractate de populatie in alte monede decat leul sau euro se ridicau la echivalentul a 1,8 miliarde de euro in decembrie trecut. Francul elvetian este principala moneda inclusa in aceasta categorie, in conditiile in care apetitul pentru imprumutarea in dolari aproape a disparut.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar