Secretele Ioanei Voicu! Masca din praf de argilă

De: Cătălina Matei / 15.10.2014, 11:01
Secretele Ioanei Voicu! Masca din praf de argilă
Cu siguranţă aţi remarcat-o pe micul ecran. E frumoasă, cu vorbele la purtător şi cu un zâmbet care te atrage ca un magnet. Ioana Voicu, una dintre prezentatoarele emisiunii “Se zice că...” de la TVR 1 are noroc de gene bune, tatăl său fiind violonistul şi politicianul Mădălin Voicu. Iată la ce trucuri de frumuseţe apelează Ioana!

– La o analiză mai serioasă, cu cine semeni mai mult, din punct de vedere fizic? Cu mama sau cu tata?

Foto: Facebook

Categoric cu mama! Are mama nişte poze cu ea, pe la vârsta mea, noroc că sunt alb-negru şi se prinde lumea că e ea, altfel nu-ţi dai seama care dintre noi este! Fizic, cu tata nu prea seamăn, doar la temperament… doar când mă enervez sunt tata întreagă!

– Cât de atentă eşti la întreţinerea ta fizică?

Ca să fiu sinceră, n-am mai mers la sala de mult timp… înainte mergeam aproape zilnic… Vara, de obicei, alerg în parc şi evit sala. E, de altfel, şi mai sănătos… dar acum nu am încotro şi o să mă reîntorc la sală…

– Şi cât de mult contează aspectul fizic pentru tine?

Contează foarte mult aspectul fizic, mai ales în zilele noastre… dacă eşti o persoană publică, e şi mai important… Este vorba despre respectul tău pentru tine şi pentru cei din jur. Dar, după părerea mea, contează să ai şi ceva în cap… degeaba eşti frumoasă şi arăţi bine, dacă nu ştii să legi două vorbe.

– Crezi că frumuseţea se moşteneşte sau se „cultivă”?

Foto: TVR 1

Eu sunt sigură că frumuseţea fizică se moşteneşte. Dacă eu nu aş fi moştenit de la mama trăsăturile feţei şi nu eram mulţumită de mine, probabil aş fi apelat la operaţiile estetice, care sunt la modă. Am văzut fete foarte frumoase care tot timpul caută să-şi schimbe ceva… buze, nas, nu contează… şi nu le-au făcut mai frumoase. Din contră… s-au urâţit! Cred că e bine să găsim o măsură în toate. Însă, frumuseţea din interior se cultivă. Cu perseverenţă.

– Ce ritualuri de înfrumuseţare respecţi cu stricteţe?

Am câteva… de exemplu, pentru faţă, îmi fac acasă o mască din praf de argilă, care este foarte bună pentru toate tipurile de ten. Se amestecă ori cu apă ori cu lămâie. Tot pentru faţă, îmi fac o mască din avocado şi miere. Hidratează extrem de bine… Iar când vine vorba de exfoliere pentru corp şi faţă, îmi prepar o mască din cafea, zahăr şi ulei de măsline.

– Cum îţi îngrijeşti tenul? Dar părul?

În primul rând, nu sar demachierea! Oricât de obosită sau oricât de rău mi-ar fi, nu există să nu mă demachiez… Merg la cosmetică şi fac tratamente pentru faţă, obligatoriu o dată pe lună… Îmi hidratez faţa de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Trebuie să recunosc că sunt foarte pasionată de tot ce ţine de creme de faţă, corp şi machiaj… Tot timpul încerc ceva nou. Mai ales iarna, când pielea e mai uscată, după duş, pe corp mă dau cu o cremă care conţine ulei de cocos sau argan… Iar pentru păr, o dată pe săptămână, fac o mască din ulei de argan şi puţin ulei de migdale, pe care o ţin o zi întreagă pe păr.

– Şi cum arată dieta ta? Ce fel de alimente consumi?

Foto: TVR 1

Nu ţin o dietă anume… am tot timpul grijă ce mănânc. Dacă mi-e poftă de ceva anume… mănânc, nu mă abţin de la nimic. Încerc, pe cât posibil, să nu mănânc după ora 7. Eu am şi un avantaj: nu mănânc dulciuri. Pur şi simplu nu mă atrag… Mănânc foarte rar carne şi doar vită, sushi, multe salate de orice fel. Sunt fan lactate. Mie, dacă mi-ai da în fiecare zi brânză cu roşii, poate şi puţină ceapă verde, sunt mulţumită. Iar la capitolul fructe, prefer sucurile de fructe, nu fructul în sine… cu o mică excepţie: pepenele roşu.

– La ce trucuri apelezi, atunci când te machiezi?

Cât spaţiu aveţi aici? Că nu mă mai opresc: sunt fan make-up, cu toate că eu mă machiez doar dacă trebuie să fiu prezentă la vreun eveniment sau când filmez …În rest prefer să am faţa curată. Ştiu câteva trucuri: de exemplu, pentru ochii verzi ca ai mei, culoriile care scot în evidenţă culoarea irisului sunt nuanţele de arămiu, maro, roşcat, violet sau corai. Iar unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru mărirea ochilor este conturarea liniei inferioare cu un creion alb sau bej.

– Ce nu-ţi lipseşte niciodată din geantă?

În primul rând telefonul, portofelul, un strugurel sau gloss şi un miniparfum.

– Cine este idealul tău de frumuseţe?

Sunt două: prima ar fi modelul Irina Shayk (iubita lui Christiano Ronaldo) şi a doua – Mădălina Ghenea.

– Care este răsfăţul suprem pentru tine?

O baie fierbinte, relaxantă cu arome florale sau cu miere şi scorţişoară, iar după… un masaj de relaxare.

Cătălina Matei