Secretele rochiei unicat purtate de pianista Alexandra Dariescu la Concertul Regal

Apropo.ro / 27.10.2014, 07:00
Secretele rochiei unicat purtate de pianista Alexandra Dariescu la Concertul Regal
Pianista Alexandra Dariescu şi orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României au urcat pe scena Ateneului Român de ziua Regelui Mihai I pentru a susţine Concertul Regal Caritabil.
Revista online de fashion, shopping şi lifestyle “Add Some Style” a intrat în culisele evenimentului pentru a afla secretele ţinutei de gală unicat, cu trenă  pictată manual, purtate de pianistă. 
 
 “Elaborarea modelului şi a concepului rochiei a durat 3 luni, pictura de pe trena rochiei a fost executată manual şi a durat tot 3 luni, ţinuta a însumat 10 m de tafta de mătase şi a cântărit 2 kg”, a povestit Irina Sandu, redactorul şef al revistei online, fascinată de povestea unei ţinute regale.
 
 
 
 
“Cel mai important detaliu care trebuie respectat atunci când faci o rochie este confortul persoanei care o poartă. Aspectele care ţin de croi, cusătură şi, în cazul rochiei purtate de Alexandra, pictura manuală trebuie să asigure confortul fizic, să îţi permită să fii tu însăţi”, a spus designerul Laura Hîncu pentru www.addsomestyle.ro. 
 
 
 
 
 
 
“Pentru debutul meu la Ateneul Român în cadrul Concertului Regal Caritabil am colaborat cu designerul Laura Hîncu. A fost o experienţă nouă în care am simţit că luxul înseamnă confort şi calitate, iar simplitatea este de fapt eleganţă. Rezultatul a fost o rochie superbă şi în acelaşi timp comodă, în care m-am simţit cu adevărat deosebită”, a mărturisit pianista. 
 
Alexandra Dariescu este prima pianistă din România care a concertat la Royal Albert Hall acompaniată de Filarmonica Regală Britanică, pe aceeaşi scenă pe care s-au aflat cândva Wagner, Verdi sau Rachmaninov, The Beatles, Frank Sinatra şi Jay Z. A fost desemnată „Woman of the Future” în categoria Artă şi Cultură, distincţie acordată celor mai de succes femei din Marea Britanie, este considerată o excepţională ambasadoare a muzicii clasice şi reprezintă cu mândrie România peste tot în afara graniţelor.