Senior și junior, același rol

Apropo.ro / 10.10.2005, 14:27
Senior și junior, același rol
Dintre capitanul haiducilor Anghel Șaptecai, romanul Sabinus, Harap Alb, Pintea, Witichis și Preda Buzescu, Margelatu a fost singurul erou care i-a incitat și pe tata, și pe fiu sa apara în pictorialul nostru. Dupa "Drumul oaselor" (1980), "Trandafirul galben" (1982),


Dintre capitanul haiducilor Anghel Șaptecai, romanul Sabinus, Harap Alb, Pintea, Witichis și Preda Buzescu, Margelatu a fost singurul erou care i-a incitat și pe tata, și pe fiu sa apara în pictorialul nostru. Dupa „Drumul oaselor” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Masca de argint” (1985) și „Colierul de turcoaze” (1985), Florin Piersic mai îmbraca o data haina celebrului personaj, în timp ce Juniorul încearca sa prinda din zbor tehnica spartului semințelor.

Florin Piersic: Iubitule, lasa semințele ca, uite, cand se proiectau în sali filmele cu Margelatu și ma duceam sa le vad, îmi spuneau plasatoarele: „Domnu’ Piersic, va rugam noi, nu mai scuipați semințe în film, ca toata lumea se ia dupa dumneavoastra și maturam dupa fiecare spectacol!” Florin Piersic: „Eu înca nu am vazut , o sa-l vad la premiera. Dar a doua zi dupa filmari m-a sunat fiu-meu și mi-a spus: „. Jos palaria! Regizorul și-a facut datoria, poate sa plece relaxat.

Florin Piersic Jr.: Ce „Haiducii”? Ce „Batalia pentru Roma?” Va spun eu, am reușit sa-l fac pe tata sa intre într-un rol cum nu l-ați vazut niciodata. Face un rol de compoziție, dar metoda este ceva ce n-a mai facut în toata cariera lui. Și e foarte important cum a reacționat cand s-a vazut în film. I-a placut foarte tare și asta conteaza. Mai ales ca nu este deloc genul lui.

Florin Piersic: Daca îmi doresc mult ceva pe lume (și vezi sa scrii asta!) e sa joc un rol principal într-un film facut de Florinel.

„Fix alert”. Un film care nu seamana cu nimic din ce ați vazut. Și nu doar pentru ca e ritmat, scurt, minimalist, alb-negru și fragmentat într-o poveste polițista interactiva, pe care spectatorul o reconstituie pana la urma în funcție de imaginația sa, placerea de-a se juca și dragostea pentru film.

Povestea te invita în primul rand sa nu dormi în scaun cu un suc în brațe, ci sa privești, sa-i dezlegi treptat șaradele și sa te implici în starile personajelor. În plus, Dorina Chiriac, Petre Catalin Fumuru, Doru Ana, Florin Piersic Jr., Monica Davidescu, Florin Piersic, Tatiana Iekel, Tudor Constantin, Emanuel Parvu, Mihai Bendeac, Cristian Ioan Gutau, Andreea Alexe și Adrian Mihai intra cu vizibila placere în acest joc / joaca de-a maștile și identitațile-surpriza. Totul pornește de la o geanta cu bani, o rapire și o crima, dar daca v-am dezvalui mai mult am face o gluma de prost gust.

„Un film care trebuie vazut la cinema”, spune Florin Piersic Jr. – implicat total în film, ca regizor, co-scenarist, producator și interpret al unuia dintre rolurile principale. Și, într-adevar, ar fi pacat ca în timpul lui sa țaraie telefonul sau sa sune la ușa administratorul.

„Nu e un film pentru elita, nu trebuie sa fi facut nu știu câte școli de cinematografie ca sa-l înțelegi. Nu-ți da toate cheile imediat și nu e previzibil, dar tocmai asta e ideea în care l-am gândit de la început, împreuna cu Dorina (Chiriac – n.n., co-scenarista la ). Pe de alta parte, nu e nici un film comod. Nici nu se leaga de contextul politic, social, economic, e o poveste valabila oriunde, se încadreaza, ca gen de film, în categoria noir: intriga polițista, anti-rețeta. Nu are explozii și alte cele, se bazeaza pe tensiunea pe care o creeaza atmosfera. E un film pe care mai bine îl vezi decât sa ți se povesteasca”, ne invita autorul lui. Un film proaspat și tanar, care vorbește, peste toate astea, despre tandrețe, poezie și destin.

Filmul va rula din 14 octombrie la Hollywood Multiplex din București.