Şerban Pavlu – Dincolo de aparenţele din “Umbre”

De: Cătălina Matei / 27.12.2014, 08:00
Şerban Pavlu – Dincolo de aparenţele din “Umbre”
Se spune că prima imagine contează, dar şi că te păcăleşte... căci aparenţele înşală aproape de fiecare dată. Este şi cazul lui Şerban Pavlu, pe care telespectatorii, care nu au avut ocazia să-l vadă pe o scenă de teatru, îl percepeau mai mult ca pe un actor de comedie. Din 28 decembrie, îl puteţi urmări la HBO într-un rol diametral opus: un şofer de taxi antamat ca recuperator. Un rol de excepţie, cu scene neaşteptate, unele dintre ele – nud! - şi cu replici memorabile. Totul în serialul “Umbre”!

– Cât de des mergi cu taxi-ul?

Aproape niciodată. Sunt un şofer pasionat şi profit de orice ocazie să folosesc maşina.

– Şi cum ţi s-a părut personajul tău din serialul “Umbre” (Relu Oncescu) la prima “citire” a scenariului?

Muuuuuult mai dur decât mine. Şi foarte foarte serios.

 

– Ai fost selecţionat în urma unui casting sau cineva din producţie “a pus ochii” pe tine?

Am fost selecţionat în urma unui casting care a durat cu totul vreo lună şi jumătate.

 

– Ce te-a speriat cel mai tare la rolul tău?

Faptul că trăim într-o ţară plină de tipi „duri” şi că e foarte uşor să te faci de râs dacă încerci să imiţi unul.

 

– Şi cum reuşeşti să te detaşezi de el? Cum ai trecut peste “jocul” unei crime?

Nu sunt un actor care „ia rolul” acasă cu el. Încerc să fac lucrurile cât mai profesionist.

 

– Te afectează violenţa, sadismul de care trebuie să dai dovadă atunci când joci o scenă dură?

Nu mă deranjează prea tare. Mă bucur că aşa se mai „exorcizează” nişte demoni. De altfel, se râde mult când se filmează astfel de scene. Doar rezultatul trebuie să fie înspăimântător.

– Care a fost cea mai dură scenă pe care ai interpretat-o până acum în “Umbre”?

Unul dintre personaje îmi moare în braţe în timp ce ne îndreptăm spre spital cu maşina. La început nu a fost aşa de greu, dar după câteva duble a devenit destul de neplăcut mai ales ca totul se întâmpla într-un spaţiu aşa mic. Cred că asta a fost cel mai dur moment pentru mine.

 

– Şi cum s-a schimbat percepţia ta despre taximetrişti de când joci în acest serial?

Nu s-a schimbat foarte mult. După cum am spus îmi place să conduc aşa că dacă nu aş fi actor…cine ştie…

– Publicul larg te percepe mai mult ca pe un actor de comedie. Cum ţi s-a părut, per ansamblu, experienta emisiunii realizate cu Mihai Bendeac?

A fost o etapă din viaţa mea de actor în economia de piaţa. Televiziunea impune un ritm infernal şi te răsplăteşte cu un tip de notorietate care uneori devine deranjantă. Dar a fost o echipă de actori supersimpatică şi atmosfera la lucru a fost de vis. Cred că am căpătat mai multă încredere. Îmi place să cred că pot face şi comedie, şi un rol ca cel din „Umbre”.

 

– E mai uşor să-l faci pe om să râdă sau să plângă?

Cred că e mai greu cu umorul. Am observat că se plăteşte mai bine.

 

– Care crezi că este atuul tău, ca actor?

Habar nu am.

 

– Şi ce n-ai face niciodată în branşa asta? Şi de ce?

În branşa asta “Never say never”.

– Cum te descurci din postura de tătic?

Aş dori să închiriez o garsonieră ceva, un loc secret, unde să merg din când în când să dorm.

 

– Crezi că o să-i recomanzi serialul “Umbre” viitorului prim iubit al fiicei tale? Atunci când va veni vremea…

Sunt sigur! Am să-i spun că totul e inspirat din realitate şi că îl snopesc dacă o face să sufere…

 

– Unde te va prinde Noaptea dintre ani?

Acasă. În pătuţ.

 

– Dintre actriţele de la Hollywood, cui ţi-ar plăcea să-i dai replica?

Monicăi Dean!

– Ce-ţi doreşti cel mai mult în 2015?

Să se filmeze sezonul 2 din „Umbre”.

 

Cătălina Matei

Foto: HBO

Cine se ascunde în spatele “Umbrelor”…

Cu o distribuţie remarcabilă şi o manieră de filmare neconvenţională, UMBRE iese din zona previzibilului şi surprinde permanent prin originalitate şi autenticitate. Într-un Bucureşti al contrastelor, personaje bine conturate şi complexe dau viaţa unui scenariu veritabil.

Relu (Şerban Pavlu) este un om de familie. Are doi copii, o soţie şi o viaţă dublă.

Privit prin ochii familiei sale, Relu Oncescu pare un taximetrist obişnuit. Nimeni nu bănuieşte că Relu lucrează ca recuperator pentru Căpitanu’, un mafiot local. Niciuna dintre cele două lumi (a familiei şi a mafiei) nu ştie de existenţa celeilalte. Relu reuşeşte să ţină totul sub control, însă nu pentru multă vreme. După ce omoară accidental un om, el încearcă să iasă din lumea interlopă, dar nu mai gaseşte o cale de întoarcere. Zi de zi, secretele adunate devin din ce în ce mai apăsătoare iar minciunile încep să iasă la suprafaţă una câte una.

Filmul regizat de Igor Cobileanski şi Bogdan Mirică, după un scenariu  adaptat de Bogdan Mirică, îi are în distribuţie pe: Şerban Pavlu (Toată lumea din familia noastră, Câinele japonez), Maria Obretin (Funeralii fericite, Bucureşti Non-Stop), Andreea Vasile (De ce eu?, Q.E.D.), Dan Hurduc (În derivă, Domestic), Mădălina Craiu (Blu, Poarta Albă), Gabriel Huian (Principii de viaţă, Marilena de la P 7), Doru Ana (După dealuri, Visul lui Adalbert), Dorel Vişan (Balanţa, Despre oameni şi melci), Ştefan Velniciuc (Fraţii Jderi, Şobolanii roşii), Sergiu Costache (Domestic, Funeralii fericite), Andi Vasluianu

(Rămâi cu mine, Despre oameni şi melci), Gabriel Spahiu (Visul lui Adalbert, Lampa cu căciulă, Toată lumea din familia noastră), Diana Cavallioti (O vară foarte instabilă, Întâlniri încrucişate), Sorin Cociş (Domestic, La urgenţă). Imaginea filmului este semnată de Andrei Butică.

“Noul serial HBO Europe, UMBRE, este cel mai complex proiect realizat până acum de compania noastră în România. Producţia este extrem de îndrăzneaţă, calitatea este impecabilă, iar spectatorii vor avea parte de o realizare cinematografică memorabilă care vibrează de autenticitate, în interpretarea unor actori extrem de talentaţi.”, a declarat Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România.

 

Acest proiect îi are ca producători pe Wayne Henry (HBO Europe), Dragoş Vîlcu (Multi Media Est), producători executivi HBO fiind Antony Root şi Carmen Harabagiu. Aurelian Nica este line producer din partea HBO, iar Valentin Antofi este line producer Multi Media Est.