Serialul „Fargo”, inspirat din filmul fraţilor Coen, în premieră în România, la AMC

De: Nicoleta Nicolae / 08.01.2015, 08:00
Serialul
Serialul "Fargo", câştigătorul a trei premii Emmy şi inspirat din filmul omonim al fraţilor Joel şi Ethan Coen, care a fost premiat cu două Oscaruri în 1997, va fi difuzat în premieră în România, din 28 ianuarie 2015, la televiziunea AMC.

AMC Networks International – Central Europe (AMCNI CE) a semnat un contract pentru difuzarea pe mai multe pieţe a serialului „Fargo”, câştigător a trei premii Emmy, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, AMC va deveni prima televiziune pe cablu, din mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, care va difuza în exclusivitate şi în premieră atât primul, cât şi al doilea sezon din acest serial.

Primul sezon al serialului „Fargo” a avut premiera în SUA pe 15 aprilie, la televiziunea FX a companiei 21st Century Fox, şi cuprinde zece episoade. Acesta va fi difuzat în România la AMC din 28 ianuarie 2015.

Cel de-al doilea sezon al serialului va avea premiera anul viitor în SUA. Contractul semnat de AMC Networks International – Central Europe îi conferă acestei companii drepturile exclusive de difuzare pentru teritoriile sale din Europa Centrală şi de Est.

 „Suntem încântaţi să putem difuza serialul extrem de popular «Fargo». Lucrăm continuu pentru a ne asigura că mixul nostru puternic de seriale şi filme de calitate este savurat de o audienţă tot mai mare din regiunea Europei Centrale şi de Est”, a declarat Levente B. Malnay, CEO al AMC Networks International – Central Europe.

O adaptare a filmului „Fargo” (1996), care a primit două premii Oscar, pentru cel mai bun scenariu şi pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, serialul „Fargo” (2014) spune o poveste cu totul nouă, de genul „true crime”, şi urmăreşte un caz cu personaje noi. Toate transmit marca de umor, crimă şi atmosfera din Minnesota, care au făcut din filmul „Fargo” o peliculă clasică. În serial, un vagabond pe nume Lorne Malvo soseşte în micul oraş Minnesota şi influenţează populaţia cu răutatea şi violenţa lui, inclusiv pe un agent de asigurări, Lester Nygaard.

Serialul premiat cu Emmy îi are în distribuţie pe Billy Bob Thorton, Martin Freeman, Colin Hanks şi Allison Tolman. Primul sezon cuprinde zece episoade, al căror scenariu este scris de Noah Hawley („The Unusuals”), şi îi are ca producători executivi pe fraţii Coen („Fargo”, „The Big Lebowski”), împreună cu Warren Littlefield (tot din „The Unusuals”).