Este cea mai sexy femeie-pilot de avion din România! Povestea ei este incredibilă

Andreea Litescu (33 de ani) este unul dintre cei mai apreciaţi piloti de avion din România, fiind şefa peste 100 de piloţi ai companiei Wizz Air.Andreea este pilot, dar nu se mulţumeşte cu această funcţie, ţintind mai sus, la gradul de căpitan. Spune că în zbor are o senzaţie de libertate pe care la sol nu a avut-o niciodată.
“Când eşti în aer, te simţi liber, eşti ca o pasăre deasupra tuturor, însă ai multe responsabilităţi. Cel mai frumos sentiment îl am când decolez dimineaţa foarte devreme în căutarea răsăritului. Pentru noi, piloţii, soarele este mereu acolo sus, de fiecare dată când zburăm”, ne-a spus ea.
Dar până să ajungă atât de stăpână pe sine, Andreea a luat-o meticulos de jos, a trecut cu brio prin toate examenele şi s-a luptat chiar şi cu prejudecăţile colegilor, care nu le privesc cu prea mare încredere pe femeile-aviator:
“A fi pilot nu are legătură cu a fi femeie sau bărbat, are legătură cu a fi capabil să-ţi îndeplineşti atribuţiunile”, spune Andreea.

Andreea cunoaşte pe de rost toate avioanele, a zburat cu modele IAR 46, Zlin 142, Cessna 172, Diamond, Piper sau Seneca. Cel mai provocator i se pare însă zborul cu avioanele de tip Boeing: “Din ziua în care am plecat în Suedia pentru a începe orele la simulator, am ştiut că viaţa mea nu va mai fi niciodată la fel. După numai cinci săptămâni, mi s-a dat aprobare să zbor pe Boeing 737. La prima vedere, mi s-a părut cam mare, dar m-am descurcat foarte bine pe prima mea cursă comercială Bucureşti-Arad-Barcelona”.

Andreea mai este pasionată de alpinism (a escaladat vârful Mont Blanc), dar şi de arte marţiale.

Galerie foto

Comentarii
ABONARE