Si-a depasit conditia! Actrita Delia Antal a trecut de la rochia de 15 lire la tinutele de Oscar!

Apropo.ro / 02.09.2013, 07:00
Si-a depasit conditia! Actrita Delia Antal a trecut de la rochia de 15 lire la tinutele de Oscar!
Ea a fost laudata pentru talentul si ambitia ei de un prozator - membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.
In asteptarea lansarii filmului “D’ORA” in cinematografele din Romania, dar si la Londra si Los Angeles, actrita si regizoarea Delia Antal primeste recenzii favorabile si este laudata de criticii de carte si film. Recent, Stefania Cosovei – prozator si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania – a scris un articol extrem de favorabil la adresa Deliei Antal, care a fost preluat de mai multe publicatii de profil, printre care si Agentia de Carte. 
 
„Delia Antal, actriţă şi regizoare de origine română, trăieşte în Anglia de 11 ani şi nu priveşte niciodată înapoi cu mânie. Ori de câte ori este întrebată despre  trecutul ei, nu se sfieşte să mărturisească, senină şi demnă, că a plecat din România pentru că vroia să-şi depăşească condiţia”, spune prozatoarea.  „Povestea tinerei emigrante Dora, „o româncă visătoare”, e plină confruntări cu monştri, ispite, rătăciri, disperări, dezamăgiri şi întuneric. Peste toate acestea plutesc iluziile, speranţele, dar şi un acut sentiment de singurătate într-o lume de un pragmatism (individualism) devorator…o civilizaţie ermetică pentru un nou venit, care are surpriza neplăcută de a fi primit cu ostilitate şi trezit de duşul rece al discriminării…”, continua Stefania Cosovei.
 
 
“Ambiţioasă şi intransigentă pe măsura talentului, adaptabilă, dar, în continuare rebelă, Delia Antal îşi rezervă dreptul la sinceritatea pe care şi-o asumă în mod lucid. Filmul ei, ca şi cartea, sunt semnul unei minunate înzestrări artistice despre care, cu siguranţă, se va mai vorbi… Faptul că autobiograficul străbate ca un fir roşu paginile acestei cărţi nu ar trebui să ne mire, atâta vreme cât Delia Antal recunoaşte acest lucru într-un interviu în care evocă şi o întâmplare trăită la Festivalul de la Cannes şi care ne-a atras atenţia în mod deosebit asupra caracterului tinerei artiste:  „… la Cannes, anul trecut, am participat la un seminar cu 300-400 de producători din toată lumea, iar eu am pus câteva întrebări la sfârşit. Ziarul Le Monde m-a rugat să ofer un interviu, au spus că li s-a părut că am pus cea mai importantă întrebare.  În acel articol au scris şi de rochia mea roz de mătase, care parcă era ceva de la un super designer! De-ar şti ei că era o rochiţă de 15 lire… Îi doresc doamnei Delia Antal să schimbe, cât mai curând, „rochiţa roz de 15 lire” cu „ţinuta” de Oscar!” – Ştefania Coşovei – Prozator / Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.