„Singuri”, premieră globală pe HISTORY®

De: Nicoleta Nicolae / 02.06.2015, 15:00
„Singuri”, premieră globală pe HISTORY®
HISTORY® va difuza în premieră globală în peste 200 de teritorii, în luna iunie, serialul documentar „Singuri”. Emisiunea „Singuri” reprezintă cel mai curajos experiment de supravieţuire încercat vreodată pe TV şi un test suprem al abilităţilor omului de a supravieţui. În America, lansarea va avea loc pe 18 iunie, iar în România va avea loc la doar trei zile distanţă, respectiv pe 21 iunie, la ora 23:00. Episoadele vor fi difuzate la nivel naţional în fiecare zi de duminică, la 23:00.

În cadrul emisiunii, zece bărbaţi vor pleca în sălbăticie doar cu ce pot duce într-un mic rucsac. Vor fi singuri în mijlocul naturii neiertătoare, cu o singură misiune – să rămână în viaţă cât mai mult posibil. Vor vâna, îşi vor construi adăposturi şi se vor apăra de prădători. Protagoniştii se vor lupta cu izolarea extremă şi cu suferinţa psihică generată de acest salt în necunoscut şi îşi vor documenta chiar ei experienţa trăită. Fără echipe de filmare. Fără producători. 500.000$ sunt puşi la bătaie pentru cel care rezistă cel mai mult. Acesta este testul suprem de supravieţuire.

Ceea ce diferenţiază acest serial de multe alte documentare „de supravieţuire” existente, este puritatea conceptului. Nu există absolut niciun contact cu producătorii, regizorii sau cameramanii. Astfel, cei zece participanţi sunt şi cei care îşi documentează experienţa, în timp ce îşi folosesc abilităţile spre a rămâne în pustietate cât mai mult timp.

Provocarea realizării unei astfel de emisiuni a fost în primul rând alegerea celor zece candidaţi care să deţină aptitudinile necesare de supravieţuire un timp îndelungat cu ajutorul a doar zece unelte alese de ei şi, în al doilea rând, instruirea celor zece bărbaţi pentru a deveni proprii lor producători/ regizori/ cameramani, ceea ce înseamnă utilizarea echipamentelor foto, video, lumini şi sunet profesionale, pentru a surprinde cele mai importante momente din viaţa lor în sălbăticie. Episoadele rezultate nu au nicio naraţiune suplimentară în afară de cea a concurenţilor şi sunt presărate cu hărţi şi texte explicative pentru simpla orientare a telespectatorilor. Astfel, emisiunea  „Singuri” este o producţie cu totul unică din punct de vedere al stilului editorial rezultat.

Mai multe informaţii despre serial sunt disponibile pe site-ul oficial şi pe pagina oficială de Facebook HISTORY.