Sistemul bancar romanesc este preistoric

Apropo.ro / 14.07.2008, 09:57
Sistemul bancar romanesc este preistoric
"Daca ai duce o banca romaneasca in Spania si ai pune-o sa faca afaceri acolo, mai mult de jumatate de an n-ar supravietui si ar da faliment"

"Daca ai duce o banca romaneasca in Spania si ai pune-o sa faca afaceri acolo, mai mult de jumatate de an n-ar supravietui si ar da faliment", spune Santiago Pardo Jimenez, partener in departamentul de audit al Deloitte pentru regiunea balcanica, venit in Romania in urma cu aproape doi ani.

Dupa el, bancile romanesti, fie ca au capital autohton sau strain, nu sunt competitive, "sistemul este de-a dreptul preistoric", iar lucrurile nu au cum sa se schimbe in bine atata vreme cat clientii intra in banca si cumpara indiferent de modul in care sunt tratati sau de costurile "exagerate" impuse de bancheri pentru un serviciu cat de banal.

Problemele ridicate de partenerul Deloitte cand vorbeste despre sistemul bancar – costuri ascunse la credite, comisioane cu nume inventive sau vanzarea de produse pe care clientii nu le inteleg in totalitate – sunt cunoscute si mediatizate aici de mult, insa rar se intampla sa fie comentate atat de deschis de vreun consultant, cu atat mai mult de unul strain.

Citeste aprecierile lui Santiago Pardo Jimenez la adresa sistemului bancar romanesc in Business Magazin

CONCURS: Castiga invitatii la ArtMania Festival 2008!


 

Citeste si:

Preturi ridicate la alimente si energie

Preturi ridicate la alimente si energie

Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale, apreciaza ca alimentele vor avea un pret ridicat, peste cel inregistrat in 2004, cel putin pana in 2012, iar costul energie…

Pretul petrolului o ia razna din nou

Pretul petrolului o ia razna din nou

Pretul petrolului a crescut, vineri, cu peste patru dolari, la 146 de dolari pe baril, pe fondul tensiunilor geopolitice si temerilor privind securitatea exporturilor din…

Directorii germani castiga prea mult

Directorii germani castiga prea mult

Guvernul german este hotarat sa ia masuri impotriva platilor excesive acordate directorilor executivi inainte de sfarsitul acestui an. Propunerile ar putea include o inas…

Jocul zilei

Clipul zilei

Totem Destroyer Ma doare in basca de trafic
Totem-ul nu trebuie sa cada pe sol Cuvinte cheie: motocicleta nebun pe autostrada motor telefon mobil
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza