Soluţii practice pentru părinţi, aplicate pe mentalitatea românilor

De: Mioara Tronaru / 08.05.2013, 16:04
Soluţii practice pentru părinţi, aplicate pe mentalitatea românilor
După o experienţă bogată şi analiza amplă a conflictelor dintre părinţi şi copii, psihologul Mirela Horumbă a întocmit primul ghid ce se axează pe rezolvarea acestora: ”Soluţii practice pentru gestionarea conflictelor părinte-copil”, lucrare apărută la Editura Rentrop & Straton.

Gazda evenimentului de lansare a fost centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School din Bucureşti, unde au loc întâlnirile clubului Bright Parents, incubatorul ghidului pentru părinţi. Aici psihologul Mirela Horumba intra în contact direct cu părinţii şi discută în fiecare lună despre frământările cu care ei se confruntă în relaţia cu copiii lor. Clubul Bright Parents este un proiect al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie, care pune mare accent pe dezvoltarea copiilor într-un mediu armonios.

„Nu întâmplător am ales să lansez ghidul aici, la Shakespeare School. Întâlnirile cu dvs. au avut rolul de catalizator şi m-au mobilizat să cuprind în acest ghid răspunsurile pentru toate întrebările pe care mi le-aţi adresat”, le-a mărturisit Mirela Horumba emoţionată părinţilor din clubul Bright Parents, mulţumindu-le pentru sprijin.

Ghidul ”Soluţii practice pentru gestionarea conflictelor părinte-copil” le spune părinţilor nu doar „ce?”, dar şi „cum?” să facă pentru a avea o relaţie armonioasă şi pentru a evita conflictele. Lucrarea conţine şi o „Trusă de instrumente practice” care abordează toate problemele ce pot apărea în creşterea şi educarea copiilor şi soluţiile pentru restabilirea echilibrului. De asemenea, ghidul analizează şi demontează miturile despre educaţie şi relaţile familiale.

Lucrarea se deosebeşte de multitudinea de ghiduri parentale prin faptul că se concentrează pe mentalitatea românească. Într-o societate în care relaţia copil-parinte s-a bazat pe principiul „Eu te-am făcut, eu te omor”, părinţilor le este uneori greu să să iasă din sistem şi să găsească abordarea corectă. Ghidul se adresează tuturor părinţilor, pentru că pot apărea conflicte în relaţia cu copiii lor încă de când aceştia încep să vorbească.

Lucrarea este pe suport digital, pentru a le veni în ajutor şi părinţilor foarte ocupaţi care sunt descurajaţi de volumele stufoase. Astfel, ei pot citi capitolele ghidului acasă sau la birou atunci când au câteva momente libere. Ghidul este realizat de editura Rentrop & Straton şi poate fi achiziţionat şi online pe site-ul http://conflict.humanmedia.ro/, beneficiind de o ofertă specială.

Părinţii care vor să afle şi alte soluţii practice sunt aşteptaţi la întâlnirile clubului Bright Parents, în fiecare lună, la sediul Shakespeare School. Participarea este gratuită, iar întâlnirile se încheie cu discuţii prieteneşti la o ceaşcă de ceai englezesc.