Sophia Loren revine la film cu primul ei rol nou după mai bine de un deceniu

De: Andra Voiculescu / 23.10.2020, 14:49
Sophia Loren revine la film cu primul ei rol nou după mai bine de un deceniu
Bigdana Gusuleac

Sophia Loren se întoarce pe ecran cu un nou film, The Life Ahead, care marchează primul ei rol de film în mai bine de un deceniu. Drama care va fi lansată luna viitoare este bazată pe romanul Ai toata viata inainte de Romain Gary, şi o are în rolul principal pe Loren, în rolul lui Madame Rosa, o supravieţuitoare în vârstă a Holocaustului care adoptă un băiat orfan senegalez de 12 ani pe nume Momo (Ibrahima Gueye). Cei doi leagă o prietenie improbabilă şi creează o legătură unică.

Fiul lui Loren, Edoardo Ponti, regizează filmul în limba italiană. „Îmi place foarte mult să lucrez cu fiul meu pentru că ne cunoaştem foarte bine”, a declarat actriţa pentru Entertainment Weekly. „Îmi place felul lui de a mă îndruma”.

Legendara actriţă, acum în vârstă de 86 de ani, este renumită pentru performanţele sale în filme clasice precum Two Women (1960), Marriage Italian Style (1964) şi Arabesque (1966). A câştigat un premiu Oscar pentru Two Women, iar apoi a primit o statuie onorifică 30 de ani mai târziu. Înainte de The Life Ahead, Loren a apărut în filmul de televiziune italian din 2010 Casa mea este plină de oglinzi, pe EW. Ultima ei apariţie în film a fost în Nine (2009).

Loren nu intenţiona să ia o pauză de zece ani. „Tocmai s-a întâmplat”, a spus aceasta. „Am vrut să fiu inspirată şi provocată. Nu ştiam niciun film pe care să vreau să-l fac imediat.”

Deşi a revenit pe platoul de filmare, Loren îşi continuă călătoria pentru a se descoperi pe sine. „Căutarea autenticităţii, căutarea de a crea momente cât mai veridice nu s-a sfârşit niciodată, nici măcar la 86 de ani”, a declarat ea pentru Vanity Fair. „Indiferent de vârsta ta, există întotdeauna un strat din tine pe care îl poţi descoperi.”

The Life Ahead va ajunge pe Netflix pe 13 noiembrie. Urmăriţi trailerul filmului AICI.

 

Sursa foto: capturi video