South Park a împlinit 17 ani!

De: Mioara Tronaru / 15.02.2014, 08:00
South Park a împlinit 17 ani!
În 17 ani şi 17 sezoane, South Park se poate mândri cu: Kenny – omorât de 80 de ori, record Guiness în materie de înjurături, celebrităţi ridiculizate, 5 premii Emmy şi o nominalizare în topul Time al celor mai bune 100 de emisiuni de televiziune.

Comedy Central Extra difuzează în prezent în România, la fel ca şi în SUA, sezonul al 17-lea al serialului South Park.

Comedy Central Extra invită fanii la un mini-maraton South Park, având programate pentru difuzare câte opt episoade ale seriei de comedie în fiecare sâmbătă. South Park continuă să fie incisiv şi popular şi după 17 ani, iar secretele sale sunt la fel de delicioase pentru public ca şi episoadele seriei.

Fanii South Park ştiu deja că Trey Parker şi Matt Stone, creatorii serialului, au nevoie de o săptămână pentru a pregăti un nou episod, însă acesta este doar unul dintre secretele comediei animate. Pe parcursul a 247 de episoade, creatorii South Park l-au exasperat pe Tom Cruise, l-au transformat pe George Clooney în câine homosexual şi l-au ucis pe Kenny de circa 80 de ori.

 

Pasărea Leno şi câinele Clooney

South Park nu a avut niciodată reţineri în a ironiza sau ridiculiza celebrităţile. Chiar şi aşa, numeroşi actori cunoscuţi şi-au exprimat dorinţa de a fi prezenţi în serial, astfel încât George Clooney a fost “distribuit” în rol de câine homosexual, Jay Leno a luat forma unei păsări, în timp ce Elton John, Ozzy Osbourne şi Partick Duffy – Bobby din “Dallas” – au fost ei înşişi. Şi celebrul Tom Cruise a stat la coadă pentru o apariţie în South Park, însă s-a răzgândit atunci când a fost transmis episodul “Trapped in the Closet”, în care creatorii seriei au ridiculizat scientologia, mişcarea religioasă căreia îi aparţine actorul. Deşi a făcut mişto de o mişcare religioasă în stilul caracteristic South Park, episodul în cauză a atras atenţia şi a fost apreciat, fiind nominalizat pentru un premiu Emmy.

 

Personajele “obraznice” – revanşa creatorilor South Park în faţa criticilor

Trey Parker şi Matt Stone, creatorii seriei, şi-au luat revanşa pentru criticile primite, replicând prin intermediul personajelor Terrance şi Philip. Desenate diferit şi înzestrate cu un comportament mitocănesc, cele două personaje au apărut din nevoia de a da un răspuns satiric criticilor care susţineau că South Park nu este altceva decât un serial prost desenat despre glume deplasate.

 

Mama lui Cartman – inspirată de femeia care l-a înşelat pe Trey Parker

Întâmplările şi persoanele din viaţa reală a creatorilor serialului au inspirat şi ele apariţia unor personaje din South Park. Astfel, Trey Parker a creat-o pe mama lui Cartman pentru a o pedepsi pe fosta sa fosta logodnică şi a păstrat acelaşi nume pentru personajul animat, Laine. Caracterul uşuratic în materie de sex al personajului din South Park este şi el inspirat de realitate, Trey folosindu-se aici de faptul că şi-a prins logonica în pat cu un vânzător de tricouri. Şi celebrul Mr. Hankey este inspirat tot din realitate şi trimite la copilăria lui Parker, când acesta avea prostul obicei de a nu trage apa la toaletă după ce defeca.

 

80 de decese la activ pentru Kenny

Kenny este atât unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale South Park, dar şi cel care moare de cele mai multe ori. Cu 80 de decese la activ de la începutul serialului, Kenny a fost călcat de maşină şi de tren, lovit de avion sau ucis de asteroizi, dar şi mâncat – în numeroase rânduri – de diverse animale sălbatice. Kenny a încetat să îşi mai piardă viaţa după ce creatorii South Park s-au săturat să îl omoare pe copilul cu glugă roşie şi vorbire neinteligibilă în fiecare episod.

 

Record mondial: 399 înjurături în 81 de minute

Ironiile caracteristice seriei au fost împănate, de-a lungul timpului, cu un vocabular abundând în termeni argotici şi înjurături. South Park, care a distrat publicul şi a exasperat celebrităţile din toate domeniile de-a lungul timpului, este deţinătorul unui record Guiness ciudat: cele mai multe înjurături într-un film animat pentru “South Park: Bigger, Longer, Uncut”, un film care durează 81 de minute şi include 399 de înjurături, 128 de gesturi ofensatoare şi 221 acţiuni violente.