Spărgătorul de Nuci – Balet pe gheaţă

De: Nicoleta Nicolae / 03.12.2014, 12:37
Spărgătorul de Nuci – Balet pe gheaţă

Pentru a celebra cei 175 de ani de la naşterea lui Ceaikovski , Oraşul Sankt Petersburg  a desemnat Ambasador unicul ansamblu profesionist din lume de balet pe gheaţă care să efectueze în decembrie 2014  un turneu cu capodopera “Spărgătorul de nuci”

Aceasta fascinantă producţie – plănuită iniţial pentru o reprezentaţie unică în onoarea Tricentenarului oraşului St. Petersburg (în 2003)  – nu a încetat de atunci să facă ocolul Pământului cu acelaşi succes.

Poate pentru că acest libret a fost ales încă de la înfiinţarea în 1967 de către  Konstantin Boyarski a companiei de balet pe gheaţă,  poate  pentru că spectacolul combina elementelor de balet classic cu acrobaţiile şi cu patinajul dar  cert este ca în toţi aceşti ani nu a încetat să uimească publicul de pretutindeni cu  magia, graţia şi  corelarea perfectă între elemente de parcă partitura ceaikovskiana ar fi fost predestinata acestui gen de spectacol.

După recentul şi răsunătorul succes din luna ianuarie cu  “Lacul lebedelor”, Bucureştiul nu putea fi ocolit în turneul celebrului St. Pertersburg Staatballet on ice aşa că pe 6 decembrie, scena Sălii Palatului se va transforma  din nou în patinuar şi 80 de artişti  (care vor schimba 800 de costume) vor pluti în simetrii şi volute de o plasticitate neîntrecută decât de graţie peste  cele 3000 kg de gheaţă naturală aducând celor mari şi mici cel mai frumos cadou: feeria “Spărgătorului de nuci”.

Între protagoniştii spectacolului apar faimoşi şi multiplu medaliaţi patinatori precum campionul olimpic Evgheny Plusenko sau campioana europeană Olga Ivanovna care astăzi, sub aceeaşi baghetă coreografică a lui  Konstantin Rassadin, continua tradiţia unui stil de dans viguros şi expresiv impus la  Marinski Theatre de Rudolf Nureyev, Mikhail Barishnikov sau Natalia Dudinskaya.

BILETE - eventim.ro


    VIP – 500 RON
    Categoria I – 350 RON
    Categoria ÎI – 300 RON
    Categoria III – 250 RON
    Categoria III – 200 RON