SPEEDCUBING, câştigătorii Românii au talent, sezonul 5!

De: Nicoleta Nicolae / 13.06.2015, 08:28
SPEEDCUBING, câştigătorii Românii au talent, sezonul 5!
Băieţii de la Speedcubing au câştigat marele premiu de 120.000 de euro şi trofeul Românii au talent în finala celui de-al cincilea sezon.


“Dragi români vă iubim enorm şi vă promit că voi rămâne în România”, a spus cu ochii în lacrimi Flavian, tânărul de 17 ani ce are mama plecată la muncă în străinătate.

“România mai are o şansă! România mai are speranţă! România mai are tineri extrordinari”, a spus vizibil copleşit Pavel Bartoş după ce a văzut numărul celor trei tineri extraordinari de la Speedcubing. În timp ce Andi Moisescu, cel care i-a trimis în semifinala apăsând butonul auriu, a ţinut să spuna că şi-ar fi dorit să existe un buton de plantină care sa-i trimită direct la marele premiu.
Băieţii de la Speedcubing au reuşit, în timp record şi făcând un spectacol desăvârşit din asta, să rezolve ceva aproape imposibil.

În cele câteva minute care le-au fost necesare ca să rezolve, băieţii au transmis şi un mesaj către copiii şi adolescentii de o seamă cu ei şi anume aceela că educaţia este singura soluţie. “Nu aşteptaţi să vă educe doar şcoala. Lumea va începe să vă aprecieze pentru că veţi rezolva situaţii imposibile. Nu va pierdeţi speranţa! Urmaţi-vă visul!”

Au memorat 4000 de date, adică 400 de cuburi, amestecate diferit, din care juriul a ales trei, pe care puştii, adică Cristian (20), Flavian (17) şi campionul nostru naţional Martin (12), le-au rezolvat legaţi la ochi şi în timp record.

“Este cel mai frumos spectacol, cel al creierului uman”, a spus Mihaela Rădulescu. “Nu sunteţi doar inteligenţi, ci şi norocosi, pentru că femeile frumoase sunt topite după bărbaţii cu creier. Sper să câştigaţi pentru că e momentul ca creierul să fie pus pe primul loc”, a adăugat jurata de la Românii au talent. “Sper ca viitorul lor să fie legat de România”, a adăugat Pavel Bartoş.

Cel mai intens moment de la Românii au talent a venit, şi de această dată, de la Bogdan Bolohan, câştigătorul locului doi la Românii au talent.

Pe locul trei în preferinţele publicului s-au aflat cei de la trupa The Beat.

În finala celui de-al cincilea sezon al show-ului „Românii au talent” a fost acordat şi un premiu de originalitate, în valoare de 10.000 de euro. În urma votului telespectatorilor, câştigătorul a fost Cosmin Cioca. Acesta a cucerit telespectatorii şi juriul interpretând „Badinerie”, de Johann Sebastian Bach, într-o manieră inedită de beatbox şi flaut.

Marele castigator al sezonului 5 „Romanii au talent” a fost grupul SpeedCubing. Cei trei baieti talentati au primit premiul de 120 000 de Euro.

Finala „Românii au talent“: Declaraţiile membrilor juriului Mihaela Rădulescu: „Dragi concurenţi, sunteţi fiecare minunaţi, fabuloşi, talentaţi. Unii dintre voi vor pierde, dar când pierzi e o lecţie şi mai importantă, e o lecţie minunată. Să nu renunţaţi niciodată la visele voastre. Sunt sigură că în fiecare campion există un mare visător. Vă mulţumesc tuturor. M-am simţit grozav şi mi-a plăcut“
Bebe Cotimanis: „Toţi concurenţii pleacă acasă cu o experienţă folositoare, dar cel mai bogat dintre toţi plec eu, cu toate experienţele voastre. Aş vrea să schimbăm titlul, măcar pentru finală, în Românii sunt geniali“
Andra: „Vreau să vă mulţumesc. A fost un sezon extraordinar, după fiecare sezon mă simt mai bogată. Vreau să vă felicit, cu toţii sunteţi câştigători pentru mine“
Andi Moisescu: „Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care au venit pentru a-şi valorifica şi valoriza talentul. Unul dintre cei trei băieţi de la Speedcubing are un tată plecat în străinătate ca să muncească şi el nu este un golan. Atât.“