Sportivul-mumie! Suferă de o mutaţie genetică pe care o mai au doar 7 oameni în lume

Apropo.ro / 07.08.2013, 09:43
Sportivul-mumie! Suferă de o mutaţie genetică pe care o mai au doar 7 oameni în lume
Tom Staniford este un sportiv din Marea Britanie care suferă de o boală rară, cauzată, susţin specialiştii de o mutaţie genetică.


Tom Staniford este un sportiv în vârstă de 24 de ani, din Marea Britanie, care suferă de o boală extrem de rară: sindromul MDP, cu care au fost diagnosticate alte 7 persoane în întreaga lume. Cu o înălţime de 1,90, atletul, care refuză să-şi dezvăluie greutatea, a început de la 12 ani să nu mai asimilieze grăsimile, ajungând acum să fie extrem de slab.

Deşi marea majoritate a cunoscuţilor l-au poreclit „anorexicul” sau „mumia”, Tom arată astfel din cauza unei mutaţii genetice şi nu a faptului că nu se hrăneşte. O urmare a afecţiunii sale este şi faptul că ciclistul, care activează în competiţiile destinate persoanelor cu nevoi speciale, nu are decât 40% din masa musculară pe care ar trebui să o aibă un om. De asemenea, oasele sunt extrem de subţiri, sportivul mărturisind că nu poate sta prea mult în picioare şi are auzul slăbit. În ciuda fizicului fragil, Tom suferă şi de diabet de tipul 2 – boală cu care se confruntă în general persoanele obeze.

Cu toate că afecţiunea sa îl împiedică să ducă o viaţă normală, pasiunea pentru ciclism şi iubirea pentru Alice Miller (23 de ani), prietena lui, îl ajută pe Tom să treacă peste inconvenientele date de boala sa rară.