“Spovedanie în faţa luminii”, un spectacol monolog cu Eugenia Şerban

Apropo.ro / 03.04.2015, 09:00
“Spovedanie în faţa luminii”, un spectacol monolog cu Eugenia Şerban
A intrat recent în familia “Trăsniţilor” de la Prima TV, dar în acelaşi timp continuă şi proiectele teatrale pe care le are. Aşa că, pe lângă filmările pentru cel mai longeviv sitcom din lume, actriţa Eugenia Şerban repetă de zor şi pentru piesa “Spovedanie în faţa luminii”, un spectacol scris şi regizat de Constantin Rădoacă.
Actriţa îşi dorea de foarte mult timp să joace într-o piesă monolog, dar nu găsea textul potrivit pentru asta. Întâmplarea a făcut ca Eugenia şi Constantin să se întâlnească.
 
“I-am spus că vreau să fac un spectacol monolog. A urmat o perioadă de vreo lună, două, în care mi-a adus tot felul de texte, pe unele le ştiam pe altele nu, dar nu erau exact ceea ce căutam. Atunci i-am spus că vreau un spectacol în  care orice femeie să se regăsească, măcar parţial, şi orice bărbat să vadă în personajul feminin faţete ale femeilor pe care le-a întâlnit în viaţă. De aici a pornit ideea şi, pentru că nu am găsit un text extraordinar de bun, într-o seară, Constantin Rădoacă s-a apucat şi l-a scris”, povesteşte Eugenia. 
 
 
 
„Spovedanie în faţa luminii” este povestea unei femei care a vrut să iubească şi să fie iubită şi care îşi îndreaptă glasul spre Dumnezeu, instanţa supremă. Eugenia Şerban şi Constantin Rădoacă şi-au propus să facă un teatru monolog, folosind ca mijloace de expresie sunetul, lumina, mişcarea scenică, tehnicile multimedia, actoria, toate îmbinându-se ritmic, reuşind astfel să aducă în scenă senzaţii noi, la limita dintre real şi fantastic.
 
„Totul se întâmplă într-o biserică părăsită. Va fi o combinaţie între teatru şi multimedia, dans şi proiecţie video. Este primul spectacol în care joc singură. Acesta este şi motivul pentru care am foarte mari emoţii. Şi pentru că în ultima vreme s-au pus în scenă mai mult comedii, mi-e puţin teamă, deoarece este altceva faţă de ce a văzut publicul în ultima perioadă. Sper că va fi bine primit”, spune actriţa, care vă invită la premiera spectacolului „Spovedanie în faţa luminii” mâine, 4 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Elisabeta din Capitală.