RAPORT: Bateriile iPhone devin din ce în ce mai proaste

Apropo.ro / 24.09.2019, 10:50
RAPORT: Bateriile iPhone devin din ce în ce mai proaste
Testele efectuate de Washington Post, CNET, Consumer Reports şi Tom's Guide sugerează că durata de viaţă a bateriei unui iPhone se înrăutăţeşte cu fiecare generaţie. Experţii consideră că aceasta este o tendinţă care probabil va continua încă de ceva timp.

Aceasta nu este o problemă specifică iPhone-urilor, spune Washington Post, ci este o situaţie întâlnită şi la flagship-urile Android. „În ultimele săptămâni, am efectuat acelaşi test al bateriei de mai multe ori pe 13 telefoane. Cu câteva excepţii notabile, modelele de top din acest an au fost subperformante faţă de cele de anul trecut. Noul iPhone XS a murit cu 21 de minute mai devreme decât iPhone X. Pixel-ul lui Google a durat cu aproape o oră şi jumătate mai puţin decât Pixel 2”, arată Washington Post.

Există o excepţie în avantajul iPhone: iPhone XR, cu ecranul LCD, a oferit cea mai bună durată de viaţă a bateriei. Însă rezultatele arată altfel un declin treptat.

IPHONE XS PREŢ – oferte online

Durata de viaţă a bateriei iPhone X a fost puţin mai proastă decât cea a iPhone 8. iPhone XS nu a durat atât timp cât iPhone X din anul precedent. Iar iPhone XS Max, în ciuda faptului că a avut cea mai mare baterie Apple pusă vreodată într-un iPhone, nu a rezistat nici măcar atât timp cât iPhone 8 Plus.

Aceasta situaţie este în contradicţie directă cu afirmaţia Apple că iPhone XS „durează cu până la 30 de minute mai mult decât iPhone X”, însă problema este că nu există standarde agreate.

Jurnalistul specializat pe Tech al Washington Post a fost atât de surprins de rezultatele sale, încât a cerut altor site-uri să confirme.

IPHONE XS PREŢ – emag.ro

„Durata medie de viaţă a bateriei scade”, spune Mark Spoonauer, redactorul şef al Tom’s Guide, care a descoperit că bateria iPhone XS a murit mai devreme decât cea a iPhone X. Multe dintre telefoanele cu cea mai lungă durată a bateriei, adaugă el, au un an vechime.

Un expert din industrie spune că nu este surprinzător. IPhone XS are o baterie cu o capacitate marginal mai mică decât iPhone X, dar aceasta nu este problema.

 

iPhone XS pret bun la emag

„Există un secret tacit în industrie: bateriile cu litiu-ion din smartphone-uri lovesc un punct de inflexiune în care pur şi simplu nu se pot menţine”, spune el.

„Bateriile se îmbunătăţesc într-un ritm foarte lent, cu aproximativ 5% pe an. Dar consumul de energie al telefonului creşte mai repede decât cu 5%”, spune Nadim Maluf, CEO-ul unei firme Silicon Valley, numitp Qnovo, care ajută la optimizarea bateriilor.