Străina, în această seară o premieră de excepţie pe AXN White de la 21.40 (Video)

Apropo.ro / 14.11.2014, 18:00
Străina, în această seară o premieră de excepţie pe AXN White de la 21.40 (Video)
"Străina" sau "Outlander", asa cum este cunoscut serialul în intreaga lume, e unul din acele seriale care fac istorie. Iată că "Străina" soseste pe micile nostre ecrane mai devreme decât ne-am asteptat. Din aceasta seara de la 21.40, puteţi urmări în exclusivitate pe AXN White primele două episoade ale seriei. De ce este atât de faimos? De ce doar după 8 episoade a devenit unul din cele mai asteptate seriale ale momentului? Haideţi să vedem!

Acum 20 de ani, Diana Gabaldon scria review-uri tehnice pentru revistele de specialitate si povesti pentru cărţile companiei Walt Diseny Company. În 1988, ea s-a hotărât să scrie o carte, doar asa de amuzament, neavând pretenţia că o va arata cuiva vreodată. Această carte se numea simplu „Outlander” („Străina”) si descria povestea unei soţii britanice, asistentă medicală în timpul celui de-al doilea război mondial care călătoreste în timp în secolul optsprezece unde trăieste o poveste de iubire emoţionantă cu un scoţian, un „highlander”. După publicare, cartea a devenit un asemenea fenomen, încât alte sapte volume au urmat dintr-o lovitură. Nu este o exagerare când se spune că romanele ei s-au vândut în zeci de milioane de exemplare.

Fireste, n-a lipsit nici interesul studiourilor de film pentru această carte, însa scriitoarea a refuzat propunere după propunere în timpul celor 20 de ani care s-au scurs de la primul volum, nemulţumită fiind de felul în care povestea ei suferea transformări. Asta până când în mainile ei a ajuns adaptarea făcută de scenaristul si regizorul Ronal D. Moore, creatorul serialului SF „Battlestar Galactica”. Ce-a urmat după…este deja parte din istoria televiziunii.

În Statele Unite ale Americii, serialul s-a difuzat pe canalul Starz, cel care a fost responsabil si de succesul serialelor Spartacus si Black Sails. Cele opt episoade ale „Străinei”, care formează prima jumătate a primului sezon, au fost primite cu un entuziasm iesit din comun de milioanele de fane nerăbdatoare să-l vada pe cel care urma să-l întruchipeze pe eroul din rolul principal, James „Jaime” Fraser. Acesta rol i-a fost atribuit intr-un final actorului scoţian Sam Heughan, care a fost extrem de constiincios si a citit toate cărţile seriei înainte de a se apuca de munca la serial. Fanele, în deosebi, au apreciat faptul că detalii mici din carte au fost introduse subtil de actor, cum ar fi o miscare a mâinii sau o expresie a feţei.

Pentru rolul lui Claire, a fost aleasă tot o actriţă relativ necunoscută, de fapt, un fost model care a cochetat cu actoria, Caitriona Balfe.  Ea a trebuit să facă anumite „sacrificii”, mai ales că serialul are si secvente de sex destul de indrăzneţe. 

Acţiunea serialului se petrece în Scoţia, un loc pe care Diana Gabaldon nu l-a vizitat decat după ce-a terminat de scris al treilea volum al seriei. Scoţia, prin peisajele ei minunate, este cu siguranţa alegerea perfectă, elementul sălbatic al acestor locuri completează în mod fericit povestea care are întorsaturi de situaţie la tot pasul. Dacă crezi că stii ce urmează să se întample în acest serial, te înseli. La fel ca „Game of Thrones”, „Străina” îţi spulberă orice supoziţie sau presupunere. 

E de ajuns să vezi un singur episod si vei deveni total dependenta de acest serial. Eu zic sa nu ratezi primele doua episode ce sunt difuzate pe AXN de la 21.40. MERITĂ!