Studio 95

De: Nicoleta Nicolae / 29.01.2015, 16:41
Studio 95

Deschiderea Studio 95, din Moşilor 95 va avea loc sâmbătă, 7 februarie, de la ora 19.00, la adresa de pe Calea Moşilor nr. 95. Tone Tavi şi Leo vor pune muzică de la 9:05 fix. Primii 50 de invitaţi vor primi o surpriză din partea celor trei gazde. Iar acesta va fi doar începutul serii.

Studio 95 - music pub, creative hub, club & more - este pub-ul în care veţi avea parte de muzică bună, de la rock, disco sau jazz din perioada de glorie a anilor ’70, până la alternative sau indie-rock de ultimă oră, dar şi un spaţiu care îi va susţine pe cei ce au un proiect creativ de împărtăşit: atât artişti consacraţi din muzică, teatru, film, pictură etc., cât şi noii veniţi.Iniţiatorii proiectului sunt Tone Tavi şi Ania Tudoran - care au lansat multe din pub-urile cu muzică bună din Bucureşti în ultimii 10 ani - alături de Leo (aka Leonardo Stănoi), promotor al culturii alternative în România cu peste 16 ani de experienţă, warm up DJ pentru Placebo, Jamiroquai, Suede, Editors, Mika etc.

(Pentru rezervări: telefon 0726.167.377 [Ania] / email: aniatudoran@yahoo.com / facebook StudioNinetyFive)

Ce este Studio 95

“Ne cunoaştem de 9 ani, timp în care am creat fiecare mai multe baruri”, povesteşte Ania Tudoran. “Studio 95 este barul maturităţii noastre, al întregii experienţe pe care am integrat-o. Vrem să fie casa întâlnirilor voastre, în care toţi cei care vin să ştie că sunt aşteptaţi, că vor întâlni întotdeauna pe cineva cunoscut, sindromul călătorului care are nevoie să se simtă acasă din când în când în drumul lui. ”

“Va fi un loc nou în adevăratul sens al cuvântului, nu doar pentru că în curând îşi va deschide porţile”, adaugă Tone Tavi. “Unul din lianturile care îi vor lega pe cei care vor fi alături de noi va fi, evident, muzica. Vrem să exploatăm în primul rând perioada de glorie a anilor ’70, până în ’85, când a fost produsă extrem de multa muzică bună. Rock, funk, soul, disco, dar şi ceva jazz pe zi. Vom promova multe petreceri tematice inspirate din acea perioadă. Unul dintre sloganurile noastre va fi MUSIC NOT NOISE.”Tavi spune că Studio 95 nu va exclude nici muzica nouă. În weekend se va regăsi în playlist şi indie rock sau alternative (mai ales în serile lui Leo), dar şi re-edits & remix la foarte multe melodii vechi, puse pe beat-ul modern. Vor fi şi petreceri soulful house, funky-disco, dar piese melodice şi cu voce, fără repetiţia dusă la extrem dată de deep house-ul actual.

“Sunt multe de spus pe partea de muzică, dar cred că mai bine vom propune o serie de remixuri marca Studio 95, pe care le vom promova pe site şi pe pagina de facebook, şi care vor fi definitorii pentru stilul abordat de noi”, anunţă Tavi, care a demarat acest proiect împreună cu Ania Tudoran.

Despre prietenii casei

Tavi, Ania şi Leo îşi aşteaptă prietenii la Studio 95. Au cunoscut mulţi oameni de-a lungul timpului, mulţi dintre foştii clienţi le-au devenit prieteni, “oamenii vii, cei care caută o experienţă umană reală atunci când ies, care vor să primească o poveste, nu doar un pahar de băutură”, spune Ania.„Aşteptăm în primul rând prieteni, apoi oameni care vor să-şi găsească locul undeva unde să se simtă ca acasă, cu muzica ce le place şi fără distanţa data de sobrietatea locaţiilor high class”, propune Tavi. “Vom păstra ştacheta ridicată, iar pentru oamenii open minded vom oferi cadrul necesar să se simtă relaxaţi şi în mediu lor, fapt care, sperăm noi, îi va face să revină de fiecare dată cu plăcere. Cu siguranţă vom fi vizitaţi de oameni care au cultură muzicală, oameni atraşi de arta contemporană şi, de ce nu, de artişti şi lideri de opinie din diferite domenii.”

Moşilor 95

„Când am intrat prima dată în casa care avea să devină Studio 95, m-a dus cu gândul la balurile organizate mai mult ca sigur aici în perioada interbelică”, povesteşte Tavi. “Parcă auzeam ritmurile de charleston şi swing venind dinspre salonul mare.” Cu siguranţă la Studio 95 vor fi organizate şi câteva petreceri cu tematica anilor ‘20-‘30.„Casa a fost exact ceea ce căutam”, îşi aminteşte Ania: „un loc de poveste cu poveste, în care pereţii să aibă deja o istorie, care să ne ajute să ne facem cuibul, un loc pe care să-l iubim şi să ne iubească şi el, indiferent de anotimp şi de un anumit moment al zilei, să se poată schimba odată cu starea noastră neîncetat.”


Deschiderea. Primele evenimente

Deschiderea din 7 februarie îi are în centru pe cei 2 DJ rezidenţi, Tavi şi Leo, amândoi cu ştate foarte vechi în domeniu şi va fi un preview pentru weekendurile Studio 95.Următoarele petreceri: Alice in Wonderland, pe 14 februarie şi Oscar’s Night, pe 28 februarie, realizat împreună cu cei de la UpperCrazySociety.

Toate aceste petreceri de vineri şi sâmbătă vor transforma locul, pe principiul come out and play: Off The Record Party, cu Leo, şi Don't Grow Up, It's A Trap, cu Tone Tavi. *Special guests included. Studio 95 este a work in progress project. „Vom dezvălui valenţele lui pe parcurs, una câte una”, spune Ania