Studiu alarmant! Nu sări peste micul dejun! Alimentaţia neregulată, principalul factor care duce la obezitate

De: Alexandra Necsoiu / 17.08.2017, 16:06
 Studiu alarmant! Nu sări peste micul dejun! Alimentaţia neregulată, principalul factor care duce la obezitate
Un studiu realizat în rândul utilizatorilor unei platforme de consultaţii individuale în nutriţie evidenţiază principalii factori care cauzează obezitate. Cel mai frecvent, lipsa obiceiurilor de alimentaţie constantă este asociată cu acumularea kilogramelor în plus. Lipsa de timp şi programul de muncă încărcat sunt principalele cauze care duc la omiterea meselor.

5000 de respondenţi din România şi Bulgaria au participat la studiu.

35% dintre persoanele care suferă de obezitate mănâncă doar de două ori pe zi

Dacă, din diverse motive, 35% dintre cei care se confruntă cu obezitatea iau masa de două ori pe zi, 1 din 10 nu ia mai mult de o masă pe zi. Cel mai frecvent, micul dejun iese din calcul, 56% dintre aceştia sărind peste micul dejun.

Produsele de patiserie şi dulciurile, principalele tentaţii cărora nu le rezistă persoanele care se confruntă cu obezitatea

47% dintre persoanele cu greutate excesivă recunosc că nu pot renunţa la dulciuri sau la patiserie, în timp ce 25% consumă mâncarea nesănătoasă de tip fast food. Pe de altă parte, doar 15% dintre aceştia consumă mâncare gătită în mult ulei şi doar 13% mănâncă junk food.

Alimentaţia neregulată nu este privită ca fiind un lucru anormal pentru persoanele cu obezitate

Chiar dacă sunt conştienţi că obezitatea este o problemă, 72% dintre persoanele care au participat la studiu îşi evaluează starea de sănătate ca fiind „bună”, 13% descriind-o drept „minunată”. Mai mult, aceştia consideră că e normal să sară peste micul dejun sau peste prânz, pe motiv că nu au timp sau uită să mănânce.

69% dintre persoanele cu probleme de greutate mănâncă în exces

Chiar dacă ştiu că este foarte important ca mâncarea pe care o consumă să fie sănătoasă şi fără calorii, cei mai mulţi fac exces. 69% dintre persoanele care suferă de obezitate mănâncă mai mult decât cantitatea optimă de mâncare pe care o recomandă specialistul la fiecare masă.