Studiul reptilelor, la Muzeul Antipa

De: Nicoleta Nicolae / 23.07.2015, 11:13
Studiul reptilelor, la Muzeul AntipaMuzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani la o călătorie fascinantă prin lumea reptilelor, în cadrul modulului „Studiul reptilelor” al Şcolii de vară.

Reptilele sunt primul grup de vertebrate care au colonizat cu adevărat uscatul în urmă cu mai bine de 300 de milioane de ani, devenind complet independente de mediul acvatic. Deşi aceste animale reprezintă în prezent doar o fracţiune din diversitatea faunistică a Terrei, oamenii le-au privit întotdeauna cu fascinaţie şi, uneori, cu frică, considerându-le personificarea răului.

Drd. Tiberiu Săhlean vă invită la o călătorie fascinantă prin lumea reptilelor, precum şi la o plimbare în timp, pentru a descoperi originea şi evoluţia lor. Ne vom delecta atât cu „monştri” din epoci de mult apuse, cât şi cu cei care încă mai trăiesc printre noi, ca veritabile „fosile vii”. Ne vom plimba prin muzeu admirând ţestoase, şopârle, şerpi şi crocodili care populează locuri exotice şi vom afla cât de periculoase sunt, cu adevărat, aceste animale. Şi, nu în ultimul rând, vom încerca să răspundem la întrebări care ne captivează pe toţi: „Care este cel mai mare sau mai periculos şarpe din lume?”, „Cât de mare poate creşte un crocodil?”,  „Dinozaurii erau reptile?”, precum şi multe altele.    


Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro sau la numărul de telefon 021.305.60.31, în limita a 15 locuri/modul.

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.