Suleyman îşi ia adio de la români! Serialul fenomen a ajuns la final!

Apropo.ro / 10.12.2014, 13:53
Suleyman îşi ia adio de la români! Serialul fenomen a ajuns la final!
“Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, serialul care a cucerit inimile românilor, ajunge la final joi, 11 decembrie.
După difuzarea a 4 sezoane, 154 de episoade şi înregistrarea unor audienţe uriaşe care i-au atras serialului, pe bună dreptate, calificativul de “fenomen”, veţi putea afla deznodământul frământărilor celui mai iubit sultan. 
În ultimul episod al serialului, Suleyman se pregăteşte de ultima sa expediţie. Împovărat de ani, de boală şi de remuşcări, sultanul îşi propune să scrie o ultimă pagină glorioasă a trecerii sale prin Istorie. Fantomele trecutului îl bântuie, dar şi mai grea devine pentru Suleyman povara succesiunii…
 
 
Foto: Kanal D
 
 
 “ a fost pentru mine o experienţă colosală. Nu te întâlneşti prea des cu asemenea caractere, cu asemenea scenariu…Am trăit intens acest personaj şi m-am indendificat cu el. I-am înţeles frământările, angoasele, am încercat să-i înţeleg  deciziile atât de controversate … Cea mai mare bucurie este pentru mine faptul că acest serial a trezit oamenilor setea de lectură, de istorie.  Acelaşi efect l-a avut serialul şi asupra mea”, a declarat Halit Ergenc, interpretul rolului principal.
 
 
Foto: Kanal D
 
 
Succesul producţiei a avut un impact puternic socio-cultural deloc de neglijat şi în România, influenţa otomană ajungând în domenii foarte variate. Au fost lansate linii vestimentare şi bijuterii de influenţa otomană, meniurile din restaurante au fost adaptate şi ele acestei mode, o serie de edituri au venit pe piaţa cu oferta de  cărţi despre Suleyman şi Hurrem. De asemenea,  agenţiile de turism au profitat din plin de interesul crescut al românilor pentru istorie şi au organizat foarte multe circuite de vacanţă în Turcia, cu precădere în Istanbul, acolo unde se afla Palatul Sultanilor (Topkapi), ce a fost recreat pentru filmările serialului.  “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” a cucerit un public foarte diversificat, ca pregătire profesională, venituri şi obiceiuri de consum, iar politicienii au încercat să se “contamineze” cu valul de simpatie creat de Suleyman în rândul oamenilor.    
 
 
Foto: Kanal D
 
 
Nu rataţi joi, 11 decembrie, ultimul episod al serialului “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, de la ora 20:00, la Kanal D. De vineri, 12 decembrie, în locul lui “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” se va difuza un nou serial turcesc de succes: “YAMAN”.