Supă cremă de dovleac à la MasterChef Adrian Hădean

10 12. 2014, 15:15
“Am pus dovleacul (un kilogram) într-o oală cu trei litri şi jumătate de apă. Împreună cu dovleacul, cam o jumătate de kilogram de morcovi, ţelină, pătrunjel, ceapă şi usturoi, curăţate şi tocate. Poate au fost 600 de grame. Am adăugat sare şi am lăsat să clocotească.
 
 
Foto: www.adihadean.ro
 
Am pus blenderul în supă şi am făcut crema. Destul de subţire. Am temperat trei linguri de smântână dulce cu supă din oală, am turnat-o în oală şi am mai lăsat supa pe foc mic încă zece minute. Pe foc foarte mic. Cine a vrut, a primit şi nişte kaiser rumenit. Să vă spun drept, a vrut toată lumea. Am mâncat supa cu ciabatta şi busuioc. Ar fi putut primi două picături de ulei de dovleac sau de reducţie de oţet balsamic. Să fiţi sănătoşi.”, scrie Chef Adrian Hădean pe blogul sau cu bunătăţi, www.adihadean.ro, unde găsiţi numai reţete de top.