“Tânăr şi neliniştit” împlineşte 40 de ani

Apropo.ro / 18.02.2013, 18:00
“Tânăr şi neliniştit” împlineşte 40 de ani
Serialul care a rupt toate recordurile de audienţă ale programelor difuzate în timpul zilei peste ocean şi preferatul românilor în timpul după-amiezelor petrecute în faţa televizorului, “Tânăr şi neliniştit” a ajuns la venerabila vârstă de 40 de ani şi peste 10.000 de episoade difuzate în Statele Unite.

Serialul difuzat de PRO TV încă din 1996 are 207 premii la activ şi alte 508 nominalizări la festivalurile de profil. “Tânăr şi neliniştit” este de 24 de ani consecutiv serialul de tip soap-opera preferat al americanilor, iar cifrele impresionante nu se rezumă la ţara unde s-a născut producţia-fenomen. Difuzat în alte 31 de state din întreaga lume, serialul are milioane de fani fideli câştigaţi datorit personajelor atrăgătoare şi a conflictelor asezonate din plin cu dragoste, dramă, răzbunare şi răsturnări uluitoare de situaţie. Telespectatorii continuă să vizioneze cu sufletul la gură rivalitatea dintre familiile Newman şi Abbott, deţinătoarele a două companii care se luptă pentru supremaţia în industria cosmetică. Difuzat pentru prima oară pe 26 martie 1973, “Tânăr şi neliniştit” este primul soap-opera care apare la televizor în format de înaltă definiţie.

Veterana Jeanne Cooper, cunoscută telespectatorilor care urmăresc serialul drept Katherine Chancellor, este singura actriţă care a rezistat în echipa “Tânăr şi neliniştit” încă din 1973, de la începutul acestuia. Cu o viaţă întreagă petrecută în mare parte pe platourile de filmare, Jeanne, în vârstă de 85 de ani, şi-a publicat în 2012 memoriile intitulate sugestiv: „Not Young, Still Restless: A Memoir”. Pe de altă parte, Doug Davidson, carismaticul actor care îl interpretează pe detectivul Paul Williams, este cel care deţine supremaţia în topul apariţiilor în serial: Davidson a fost distribuit în nu mai puţin de 2670 de episoade de la debutul producţiei şi până în prezent.


Cu ocazia aniversării celor 40 de ani de existenţă, canalul CBS, cel care produce “Tânăr şi neliniştit”, a iniţiat un concurs prin care invită fanii serialului să răspundă la întrebări legate de acţiunea acestuia. Astfel, ei intră în lupta pentru câştigarea unei excursii pe platourile de filmare din Los Angeles, unde îşi vor putea întâlni actorii favoriţi şi vor sărbători evenimentul de pe 26 martie alături de aceştia.