Taylor Swift, lider într-un top al vedetelor care poluează cel mai mult planeta

De: Ana Obretin / 01.08.2022, 12:05
Taylor Swift, lider într-un top al vedetelor care poluează cel mai mult planeta

Cântăreața americană Taylor Swift s-a situat pe primul loc într-un top al vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Asta deși, în ultimii ani, Swift a vorbit adesea public despre valorile ei de mediu.

Vedetele sunt cunoscute pentru utilizarea excesivă a avioanelor private. Recent, atât Kylie Jenner, membră a clanului Kardashian, cât și Drake au fost aspru criticați de public pentru acest lucru. Însă, potrivit rezultatelor unei cercetări, Taylor Swift ar fi de departe cea care a creat cele mai multe emisii de gaze cu efect de seră în acest an. Potrivit unui raprt realizat de firma de cercetare de piață Yard, avionul cântăreței a fost folosit de 170 de ori între 1 ianuarie și 19 iulie 2022, pentru un total de 22.923 de minute în aer – sau 16 zile. Aceste curse au produs peste 8.200 de tone de dioxid de carbon, o cantitate de 1.184 de ori mai mare decât media generată de o persoană obișnuită.

CITEȘTE ȘI: Cât de poluantă este producția de filme și cum încearcă industria să devină mai verde

Cum și-au imaginat viitorul: Cinci filme în care acțiunea se petrece în anul 2022

Un reprezentant al lui Swift a declarat pentru Rolling Stone că avionul a fost împrumutat în mod regulat prietenilor cântăreței, astfel încât ea nu este responsabilă pentru nicio poluare cauzată de aeronava.

Pentru a-și compila raportul, Yard a folosit datele de pe Celebrity Jets, un site care listează cursele efectuate de avioane deținute de diferite celebrități.

Vedete care poluează, de la Kim Kardashian la Steven Spielberg

Pe locul al doilea în topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta se află pugilistul Floyd Mayweather, responsabil pentru 7.076 de tone de dioxid de carbon.

Locul al treilea este ocupat de rapperul și omul de afaceri Jay-Z, care, însă, susține că avionul său este unul al companiei Puma, al cărei director de creație este. Rapperul susține că avionul este folosit de mai mulți sportivi reprezentați de brandul de îmbrăcăminte sport, scrie New York Post.

Topul este completat, în ordine, de jucătorul de baseball Alex Rodriguez, muzicianul Blake Shelton, cineastul Steven Spielberg, vedeta de reality show Kim Kardashian, actorul Mark Wahlberg, vedeta TV Oprah Winfrey și rapperul Travis Scott. 

CITEȘTE ȘI:„Este anul 2022…”: Previziuni făcute în tulburătorul film „Soylent Green” care s-au adeverit

Foto: Profimedia Images