Televiziunea lui Oprah Winfrey, dată în judecată pentru discriminare sexuală

De: Gabriela Voicu / 04.02.2013, 15:00
Televiziunea lui Oprah Winfrey, dată în judecată pentru discriminare sexuală
O fostă angajată a televiziunii OWN, deținută de Oprah Winfrey în parteneriat cu Discovery Communications, a dat în judecată trustul pentru discriminare sexuală.

Rețeaua de televiziune deținută de Oprah Winfrey, OWN, a fost dată în judecată de o fostă angajată, pentru discriminare sexuală.

În dosarul depus vineri la Curtea superioară din Los Angeles, Carolyn Hommel, angajată la OWN în 2010 ca senior director al departamentului de achiziții și dezvoltare al rețelei de televiziune, spune că a fost concediată după ce a rămas însărcinată. În ciuda faptului că munca sa a primit aprecieri și i s-a spus că este pe cale să devină vicepreședinte, ea a fost înlocuită de alt angajat când a rămas însărcinată și a fost nevoită să își ia concediu.

Oprah Winfrey

Hommel spune că, pe parcursul sarcinii i-au fost luate atribuțiile treptat și date altui angajat, iar în martie 2012, la o lună după ce a născut, ea a fost concediată. Inițial i s-a spus să candideze din nou pentru funcția de vicepreședinte, dar candidatura sa nu a fost luată în considerare.

Femeia cere acum daune a căror valoare nu a fost făcută publică. Reprezentanții OWN nu au făcut comentarii privind acest proces.

La începutul anului trecut, Oprah Winfrey a dat afară 30 de angajați de la televiziunea OWN, într-un proces de restructurare a rețelei TV pe care „regina talk show-urilor” a lansat-o pe 1 ianuarie 2011, în parteneriat cu Discovery Communications.