„The Equalizer”, pe primul loc în box office-ul nord american, în primul weekend de difuzare

Apropo.ro / 29.09.2014, 16:39
Filmul "The Equalizer", cu Denzel Washington şi Chloë Grace Moretz, în regia lui Antoine Fuqua, s-a clasat pe primul loc în box office-ul nord-american, în primul weekend de difuzare, cu încasări de 35 de milioane de dolari.
Filmul spune povestea unui fost militar din trupele de comando americane, Denzel Washington, care îşi înscenează propria moarte pentru a duce o viaţă liniştită şi discretă în Boston. El renunţă la această „pensionare” pentru a salva o tânără, Chloë Grace Moretz, şi este nevoit să lupte cu un grup de mafioţi ruşi. Realizat pe baza unui scenariu scris de Richard Wenk, filmul „The Equalizer” se inspiră dintr-un serial TV creat de Michael Sloan şi Richard Lindheim, potrivit boxofficemojo.com.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
 
 
 
Potrivit  Mediafax, locul al doilea în box office-ul nord-american a fost ocupat de pelicula SF „Labirintul: Evadarea/ The Maze Runner”, cu 17,5 milioane de dolari încasaţi de vineri până duminică. Filmul, regizat de Wes Ball şi avându-i în distribuţie pe Ki Hong Lee, Dylan O’Brien, Blake Cooper şi Aml Ameen, spune povestea lui Thomas, interpretat de Dylan O’Brien, un tânăr care trăieşte într-o comunitate de băieţi, după ce memoria i-a fost ştearsă, dar, în curând, protagonistul îşi dă seamă că este captiv într-un labirint, iar, pentru a avea cea mai mică şansă de a evada, trebuie să îşi unească forţele cu ceilalţi prizonieri. Pelicula a obţinut încasări totale, în cele două săptămâni de la premieră, de peste 58 de milioane de dolari.
 
 
 
 
 
Locul al treilea a revenit animaţiei 3D „Boxtroli/ The Boxtrolls”, care a avut premiera în acest weekend şi a obţinut încasări de 17,25 milioane de dolari. Filmul este regizat de Graham Annable şi Anthony Stacchi, iar vocile personajelor aparţin unor actori ca Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost şi Tracy Morgan. 
 
Comedia „This is Where I Leave You” s-a clasat pe locul al patrulea, cu încasări, în al doilea weekend de difuzare, de 7 milioane de dolari. Filmul este regizat de Shawn Levy şi îi are în distribuţie pe Rose Byrne, Jason Bateman, Tina Fey şi Jane Fonda, care sunt protagoniştii poveştii mai multor fraţi ce trebuie să locuiască împreună timp de o săptămână, după moartea tatălui lor. Familia se reuneşte în jurul mamei mult prea libertine, iar vizitele primite din partea foştilor iubiţi, posibililor soţi şi vechilor prieteni se adaugă stresului şi neplăcerilor deja prezente la reuniunea de familie forţată. Pelicula a obţinut încasări totale de 22,55 milioane de dolari.
 
 
 
 
 
Pe locul al cincilea s-a situat drama „Dolphin Tale 2”, în regia lui Charles Martin Smith, cu Morgan Freeman şi Ashley Judd, care a obţinut încasări de 4,83 milioane de dolari.
 
 
 
 
 
Locul al şaselea a fost ocupat de filmul „No Good Deed”, cu încasări de 4,6 milioane de dolari de vineri până duminică. 
 
Locul al şaptelea a revenit peliculei „Umblând printre morminte/ A Walk Among the Tombstones”, o dramă regizată de Scott Frank şi cu Liam Neeson în rol principal, care a obţinut 4,23 milioane de dolari încasări în cinematografele nord-americane, de vineri până duminică. 
 
Locul al optulea a fost ocupat de filmul „Gardienii galaxiei”, cu încasări de 3,78 milioane de dolari. Lungmetrajul SF, în care abundă efectele speciale şi în care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper şi Vin Diesel, prezintă povestea unui aventurier care se aliază cu patru extratereştri pentru a salva galaxia. Filmul,  regizat de James Gunn, a obţinut încasări totale de 319,19 milioane de dolari în cele nouă săptămâni de difuzare.
 
Pelicula „Hai să fim poliţişti!/ Let’s be cops”, de Luke Greenfield, s-a clasat pe locul al nouălea, având încasări de 1,51 de milioane de dolari de vineri până duminică.
 
Locul al zecelea a revenit filmului „Ţestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles”, cu încasări, de vineri până duminică, de 1,45 milioane de dolari. Filmul regizat de Jonathan Liebesman are încasări totale de 187,18 de milioane de dolari, în cele opt săptămâni de la premieră.