The Walk: Sfidează limitele

De: Cătălina Matei / 11.06.2016, 00:00
The Walk: Sfidează limitele

Fiecare vis începe cu un pas, se zice. Pentru Philippe Petit, curajosul bărbat care se caţără la înălţimi ameţitoare şi traversează pe o funie distanţe mari la înălţime, e mai mult de atât.

Joseph Gordon-Levitt este actorul care dă chip visului imposibil al "Omului-Pasăre". Lumea e văzută de data aceasta dintr-un unghi neobişnuit.Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) şi mentorul său, Papa Rudy (Ben Kingsley), sunt ajutaţi de către o echipă internaţională fără egal, care depăşeşte toate obstacolele, disensiunile, trădările şi nenumăratele limite pentru a-şi duce la îndeplinire planul lor nebunesc.  Robert Zemeckis, regizorul magistral al capodoperelor Forrest Gump, Cast Away, Back to the Future, Polar Express sau Flight, foloseşte din nou o tehnologie revoluţionară pentru a reda o poveste emoţională, centrată pe personaje puternice.  Datorită tehnicilor vizuale novatoare şi vrăjitoriei IMAX 3D, The Walk- Sfidează limitele este un film cu adevărat pentru marele ecran, o şansă a spectatorilor de a încerca efectiv senzaţia de a ajunge la nori. 


La data de 7 august 1974 - cu o zi înainte ca Richard Nixon să-şi anunţe demisia din funcţia de preşedinte al Statelor Unite - Philippe Petit, un acrobat francez, i-a surprins pe new-yorkezi cu o traversare la mare înălţime între cele două turnuri gemene ale World Trade Center, care erau aproape complet finisate şi doar parţial ocupate.  Pietonii grăbiţi s-au oprit din drumul lor ca să se uite în sus.  Ei au văzut imposibilul: un om dansa pe cer, aparent plutind în aer, fără niciun sprijin.

"Când te uiţi la un acrobat care merge pe sârmă, te uiţi la el de jos în sus, dar nu obţii aceeaşi perspectivă ca şi atunci când ai merge pe sârmă.  Filmul nostru urmează povestirea lui Petit, dar în plus, îţi dă şi posibilitatea de a merge alături de Philippe şi de a privi totul din perspectiva 3D, oferindu-ţi un spectacol inedit şi emoţionant." - spune regizorul.

"Nu a fost posibil să filmăm cele două turnuri de la World Trade Center, pentru că, din nefericire ele nu mai există, dar am realizat copiile lor în aşa fel încât imaginile au devenit cel mai afectuos omagiu adresat acestor clădiri," spune Joseph Gordon-Levitt. 

 

 

Durata: 120 minute
Tags: