Theodor Paleologu, un fost ministru pofticios care mananca rechin putrezit din Islanda

18 03. 2011, 17:21

Headhunter-ul George Butunoiu, fostul ministru al Sanatatii,
Mircea Cinteza, si fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu,
sunt printre initiatorii unui grup de atitudine care lupta, la
inceput prin intermediul unui site, restograf.ro, impotriva
restaurantelor care le dau mancare proasta bucurestenilor.

Mircea Dinescu, un bucatar
iscusit

Cu ocazia acestei lansari, Mircea Dinescu a remarcat: „Mancare
taraneasca e peste tot, mancare boiereasca nu prea avem, asta e
problema cu bucataria romaneasca”. Si a identificat la varf motivul
pentru care in multe dintre restaurantele din Bucuresti se mananca
extrem de prost. „Daca in Franta toti bucatarii presedintelui au
primit legiunea de onoare, in Romania se stie ca presedintii sunt
afoni in materie de gastronomie”, a gasit sursa raului culinar
poetul.

Delicateste pe mese

La masa cu
„Escu”

– Dinescu despre Iliescu: Si-a amintit cum
niste tineri invitati la masa la Palatul Cotroceni, in timpul
mandatului lui Ion Iliescu, au iesit de acolo si au spus ca au
mancat ciorba de potroace si ardei umpluti, „mancare de cantina”,
cum o numeste Mircea Dinescu.

– Dinescu despre Constantinescu: Si a vorbit de
culmea rafinamentului gastronomic la Cotroceni, in era Emil
Constantinescu: ” Marile preferinte gastronomice ale lui Emil
Constantinescu erau biscuitii inmuiati in compot de piersici, cam
asta era marea finete.

– Dinescu despre Basescu: Basescu se stie ca nu
prea le are cu mancarea: chiftele, ce mai manca el pe vapor. De
aici pleaca totul, marea bucatarie romaneasca venea din familiile
boieresti”, spune Mircea Dinescu.

George Butunoiu, headhunter si
gurmand

Theodor Paleologu:
„Imi place rechinul putrezit islandez”

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu e si el de acord
ca la dineurile oficiale din Romania nu se mananca foarte bine.

„In dineurile oficiale romanesti, adesea nu se mananca prea
grozav. Este si un fel de teama pe care o au oamenii de putere din
Romania, de a nu fi perceputi ca rupti de popor, ca elitisti. E o
preocupare legitima, nu contest lucrul asta. Pe de alta parte, nu
trebuie neglijata dimensiunea protocolara a unui dineu bine facut.
„, spune Theodor Paleologu.

Alte delicateste, pe alte mese

El se considera „mancacios” si „foarte ecumenic”. „Mananc de
toate, sunt foarte curios, trebuie sa ai curiozitate chiar si
pentru feluri de mancare exotice. Imi place mult bucataria
vietnameza, imi place bucataria thailandeza, sunt mare amator de
sushi. Si unele ciudatenii scandinave imi plac foarte mult:
rechinul putrezit islandez, de exemplu. Chiar e putrezit, numai ca
evident nu este periculos pentru sanatate, au o metoda a lor de a-l
pregati”, a spus – pentru Gandul.info – fostul ministru al
Culturii.

Citeste
mai multe despre acest eveniment culinar
, pe Gandul.info!