Timp liber: Evenimente din weekend-ul 20-22 februarie, în Bucureşti

De: Nicoleta Nicolae / 20.02.2015, 12:29
Timp liber: Evenimente din weekend-ul 20-22 februarie, în Bucureşti
Şi la acest sfârşit de săptămână sunt câteva oferte diverse interesante, care să mulţumească toate gusturile: Gala de rock, muzică folk şi teatru!

1) „Pescarul şi sufletul său”, 21 februarie, 19.30
Teatrul Odeon, Calea Victoriei nr. 40-42

Textul spectacolului „Pescarul şi sufletul său” are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecţia de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Prinţul fericit şi alte poveşti. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prinţesă de Monaco şi a fost scrisă ca o reacţie la Micuţa Sirenă a lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă îşi doreşte un suflet şi să fie muritoare.

Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci şi o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanţa inimii în construcţia eului, despre ce ne aduce fericirea şi salvarea. DETALII & BILETE, AICI

2) „Omul-pernă”, 20 februarie, 19.00
Godot Cafe-Teatru, Str. Blănari nr. 14

Patru tineri absolvenţi dau strălucire unui text dur şi captivant! Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu şi Tudor Andronic revin pe scena de la Godot Café Teatru cu “Omul-pernă”, piesa ce le-a adus Premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala UNATC şi premiul “Rampa de lansare” în cadrul FNTi.

“Omul-pernă” de Martin McDonagh este o dramă întunecată care se petrece într-un stat totalitar al cărui nume nu este specificat. Piesa începe într-o cameră de interogatoriu a unei secţii de poliţie, în care doi ofiţeri, Tupolski si Ariel, interoghează un om pe numele său Katurian, în legatură cu nişte crime recente ce au avut ca victime copii. DETALII & BILETE, AICI

3) Gala Maximum Rock Awards, 20 februarie, 20.00
Club Colectiv, Strada Tăbăcarilor nr. 7, Piaţa Bucur

Pe data de 20 februarie 2015, Maximum Rock şi Promusic Events organizează un eveniment special, care va strânge laolaltă unii dintre cei mai importanţi artişti rock ai momentului, şi pe fanii acestora, în cadrul unei Gale speciale de premiere a câştigătorilor la ediţia de anul acesta a Maximum Rock Awards!

Reamintim că nominalizările au fost făcute de un juriu de specialitate, format din personalităţi aflate în legătură directă cu fenomenul (Alex Revenco – Jurnalul Naţional, Hefe – Radio Guerrilla & MTV România, Alin Dinca – Rock FM, Mihai Pahontu – Sport Total FM, Crişan Bibian – Emisiunea Supersound – Radio Cluj, Alexandra Furnea – Maximum Rock România)a făcut minim 5, maxim 10 propuneri la fiecare categorie. Votul final, însă, a aparţinut publicului!

Pe 20 februarie 2015, în Club Colectiv , fanii se vor putea delecta cu prestaţiile câtorva dintre formaţiile câştigătoare, care vor susţine un recital. Astfel, Cargo, Cristi Minculescu & Bând, Dirty Shirt, 9.7 Richter şi AnTheos vor urca pe scenă. DETALII & BILETE, AICI

4)  Maria Buză & Taraf şi Iris, 20 & 21 februarie, 22.00
Berăria H, Şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 32

Maria Buză alături de taraful ei va avea un concert la Berăria H, pe data de 20 februarie 2015, ora 22:00. Vino şi tu să dansezi şi să cânţi alături de ea, dar şi de invitaţii surpriză pe care i-a pregătit.

 

Iris, una dintre cele mai îndrăgite trupe de rock din România, cu o activitate muzicală de peste 35 de ani şi 19 materiale discografice lansate, vă aşteaptă la concert, pe 21 februarie 2015, la ora 22.00, la Berăria H.
Vino la Berăria H să asculţi piese de legendă precum “Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic” sau “De vei pleca”, totul în cadrul unui concert eveniment pentru fanii de toate vârstele!

IRIS înseamnă Rafael, un rocker experimentat şi consacrat cu o voce incredibilă şi veteranii Nelu Dumitrescu (tobe), Valter Popa (chitara), Doru Borobeica (bass), Relu Marin (keyboards).

BILETE, LA AMBELE CONCERTE – bilete.ro

  • 15 lei

Rezervările se fac întotdeauna la [email protected] – cu până la 24 de ore înainte de eveniment.


5) Direcţia 5, 20 februarie,
True Club
, Str. Franceză nr. 52


 

Direcţia 5, una dintre cele mai iubite trupe româneşti, vă aşteaptă la un concert vineri, 20 februarie 2015, în True Club. Vino şi tu dacă vrei să asculţi live o parte dintre cele mai frumoase cântece de dragoste precum O fată ca ea„, „Am nevoie de tine”, „Dacă ai ştii” sau „Şi ce dacă”.

Cu multă pasiune şi talent, trupa Direcţia 5 a adunat o experienţă de 20 de ani în industria muzicală şi a devenit una dintre cele mai iubite trupe româneşti.

Grupul Direcţia 5 a luat fiinţă în anul 1991, la Bucureşti. În 1992, lansează albumul „La vulturul de mare cu peştele în gheare”, după care pleacă în Bulgăria la festivalul „Orfeul de aur”, iar în octombrie prezintă două piese noi la festivalul de la Bregenz, Austria, unde obţine premiul ÎI, înregistrările live fiind transmise de MTV.

Urmează o lungă istorie muzicală ce face ca Direcţia 5 să fie recunoscută şi apreciată chiar şi peste hotare.

Direcţia 5 înseamnă: Marian Ionescu (bass), Cristi Enache (voce), Niculae Damalan (chitara), Marius Keseri (tobe) şi Tony Şeicărescu (Voce).


BILETE – myticket.ro

  • 50.00 lei
  • Info & Rezervări: 0727.488.087

6) Analia Selis, 22 februarie, 16.00
 Teatrelli, Str. Alexandru Lahovari
nr. 7

Analia Selis vă aşteaptă la o seară argentiană alături de ea şi Mariano Castro, pe 22 februarie 2015, la Teatrelli, de la ora 16:00. Dacă vrei să asculţi tango, milonga şi muzică tradiţionala latino-americană, cumpără acum bilete!

BILETE – Teatrelii sau eventim.ro

29,70 lei

Program casa de bilete Teatrelli:

Miercuri- Duminică: 14:00 – 20:00

Număr de telefon: 0735 560 692

Email: [email protected]

Sala este dotată cu aer condiţionat.

Accesul în sală este permis cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Biletele îşi pierd valabilitatea odată cu începerea spectacolului.

Persoanele cu dizabilităţi pot solicita bilete gratuite, în baza legii nr 448/2006 Privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în fiecare zi de marti, la casa de bilete teatrelli, în limita locurilor disponibile


7) Ravi Coltrane Quartet, 22 februarie, 19.30
Sala Radio, Str. Gen. H. M. Berthelot nr. 60-64

Saxofonistul de jazz Ravi Coltrane va concerta la Sala Radio din Bucureşti pe 22 februarie 2015. Fiul celebrului John Coltrane va veni însoţit de membrii cvartetului său: David Virelles (pian), Dezron Douglas (bass) şi Johnathan Blake (tobe). Concertul Ravi Coltrane de la Bucureşti face parte din turneul european de promovare a albumului “Spirit Fiction” editat de celebra casa Blue Note Recors.

Bilete – eventim.ro

  • Categoria I – 145 lei
  • Categoria II – 125 lei
  • Categoria III – 85 lei – SOLD OUT

Sursa & foto: infomusic.ro