Tipsuri de Paşte de la Juraţii de la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”!

Apropo.ro / 09.04.2015, 13:55
Tipsuri de Paşte de la Juraţii de la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”!
Cei trei chefi juraţi la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu oferă câteva sfaturi pentru Paşte. Cum pregătesc carnea de miel şi ce nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare, ne spun imediat!
– În ce combinaţii putem găti carnea de miel astfel încât aceasta să nu fie grea?
 
Sorin Bontea: Eu recomand să combinaţi carnea de miel cu salate verzi, spanac proaspăt, leurda, untişor, ceapă verde. Primăvara ne pune la dispoziţie în pieţe multe verdeţuri sănătoase. 
 
Cătălin Scărlătescu: Şi eu optez tot pentru o salată verde. Şi vă sfătuiesc să consumaţi carnea de miel în cantităţi moderate. 
 
Florin Dumitrescu: Combinaţi carnea de miel cu verdeţuri proaspete de sezon, spanac, leurda, untişor, loboda, ştevie sau cu un sos dulce-acrişor. Eu cred că e foarte important şi vinul cu care o asociem: recomand să fierbeţi carnea în vin, iar la masă să serviţi un vin potrivit.
 
 
– Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte?
 
Sorin Bontea: Ouăle roşii.
 
Cătălin Scărlătescu: Eu sunt de părere că la mesele de sărbătoare este bine să pregăteşti exact ce te face să te simţi bine. Sunt persoane care nu consuma carne de miel şi o înlocuiesc cu peşte, de exemplu. Sigur, ouăle roşii şi cozonacul sunt un simbol al acestei sărbători şi cred că nu lipsesc de pe masă niciunui roman. 
 
Florin Dumitrescu: Ouăle roşii. Atât. Asta e cea mai importantă tradiţie de Paşte.
 
Foto: Antena 1 – Gabriela Arsenie
 
– Ce recomandări aveţi pentru cei care gătesc acasă de Paşte?
 
Sorin Bontea: Nu săraţi carnea de miel înainte de a o găti. Dacă nu aveţi prapure pentru drob, tapetaţi tava în care puneţi compoziţia de drob cu ulei şi pesmet, iar pe deasupra turnaţi ouăle bătute. 
 
Cătălin Scărlătescu: Pentru drob, eu nu fierb organele şi carnea, ci le trag la tigaie. 25 % din compoziţie se taie cuburi, restul se toacă la maşină. În stufat puneţi mai mult usturoi verde decât ceapă verde, iese mult mai gustos aşa. Un pahar cu lapte e indicat, pentru că laptele linişteşte stomacul, după atâtea preparate cu ceapă şi usturoi. 
 
Florin Dumitrescu: Alegeţi cu grijă vinul pentru masa de Paşte. Există anumite soiuri care însoţesc perfect carnea de miel şi altele care se asortează cu deşerturile, de exemplu. Cel mai simplu mod de a găti carnea de miel este să puneţi o bucată de carne la cuptor cu legume rădacinoase, foarte mult usturoi, cimbru şi vin roşu. 
 
 
 – Ce planuri aveţi voi de Paşte, anul acesta?
 
Sorin Bontea: De Paşte obişnuiesc să petrec în familie, aşa că şi anul acesta vom fi în Bucureşti. Mergem la slujba de Înviere, pregătim un meniu tradiţional, iar a doua zi mergem în vizită la mama. 
 
Cătălin Scărlătescu: Pentru că trebuie să mă ocup de diverse proiecte, anul ăsta de Paşte nu am vacanţă. Aşa că voi petrece tradiţional, aici, în Bucureşti.
 
Florin Dumitrescu: Noi s-ar putea să devenim din nou părinţi chiar de Paşte. Pentru că în prima jumătate a lui aprilie Cristina trebuie să nască, nu ne facem planuri. Vom avea un program liniştit, acasă.