TLC prezintă: “O familie numeroasă”

De: Mioara Tronaru / 19.06.2014, 08:00
TLC prezintă: “O familie numeroasă”
Noua serie, “O familie numeroasă”, urmăreşte viaţa plină de peripeţii a familiei Duggar, alcătuită din părinţii Jim Bob şi Michelle Duggar, plus cei 19 copii ai lor, nouă fete şi zece băieţi (între care şi două perechi de gemeni), ale căror nume încep toate cu litera "J". Această nouă serie va fi difuzată în premieră pe TLC începând de sâmbătă, 21 iunie, de la ora 21.00.

Clanul Duggar locuieşte în oraşul Tontitown din Arkansas şi este deja cunoscut telespectatorilor TLC şi Discovery Channel din materialele speciale de o oră, concentrate asupra ultimelor cinci naşteri ale lui Michelle. Deanna, sora lui Jim Bob apare şi ea în câteva dintre episoadele seriei. Michelle are însă şase fraţi şi surori. Soţii Duggar s-au cunoscut la începutul anilor 1980, când Jim Bob Duggar şi un alt membru al congregaţiei din care făcea parte au fost trimişi într-o vizită de monitorizare religioasă. Michelle abia trecuse prin experienţa convertirii religioase,iar cei doi s-au căsătorit pe 21 iulie 1984.

După căsătorie, tinerii au decis să mai aştepte un timp înainte de a întemeia o familie. Astfel, primul lor copil, Josh, s-a născut în 1988, cu patru ani mai târziu. După aceea, în ciuda măsurilor de precauţie luate, Michelle a rămas din nou însărcinată, dar din nefericire a pierdut sarcina. Aceasta a declarat că aleseseră numele de Caleb, deşi nu ştiau ce sex va avea copilul. Considerând că pierderea sarcinii fusese provocată de metodele contraceptive folosite, soţii Duggar au decis să renunţe la ele şi să lase această decizie în mâinile lui Dumnezeu. La scurt timp după aceea, Michelle a rămas din nou însărcinată, cu prima lor pereche de gemeni: Jana şi John-David. De atunci, aceasta a născut cam o dată la fiecare un an şi jumătate.

Familia Duggar este ferm dedicată religiei baptiste. În conformitate cu convingerile lor, ei urmăresc doar programe TV pe care le consideră potrivite pentru întreaga familie sau care descriu diverse evenimente istorice, iar conţinutul accesibil de pe Internet este foarte bine filtrat. În materie de îmbrăcăminte, familia respectă ceea ce consideră a fi standarde ale modestiei: fetele şi mama poartă părul lung şi fuste care le acoperă genunchii, iar băieţii şi tatăl au părul scurt şi se bărbieresc zilnic. Chiar şi costumele lor de baie respectă aceeaşi idee de modestie. În locul obişnuitelor întâlniri în doi, băieţii curtează fetele care vin la întâlniri întotdeauna însoţite de un adult, ceea ce exclude orice eventual contact fizic între tineri. În cazul unei logodne, orice tânăr trebuie să ceară permisiunea tatălui fetei înainte de a o cere de soţie. Copiii învaţă doar acasă, folosind o varietate de materiale didactice bazate pe principii religioase promovate de instituţii sau asociaţii precum Tranziţia la şcolarizarea de acasă, Institutul principiilor de bază ale vieţii (IBLP) sau Educaţie Creştină Accelerată (ACE). Studiile superioare sunt în general făcute prin programul CollegePlus.

Clanul Duggar îşi creşte copiii folosind un sistem de prietenie, în care fiecare frate mai mare trebuie să se ocupe de îngrijirea unuia dintre cei mai mici. „Fie că este vorba de teme, jocuri sau activităţi extraşcolare precum lecţiile de muzică, cei mari sunt întotdeauna alături de fraţii lor. Se joacă împreună sau îi ajută să-şi aleagă ce fel de haine vor purta în ziua respectivă”, declară Michelle. În 2004, Michelle Duggar a câştigat “Premiul pentru Tânăra Mamă a Anului” din Arkansas, o distincţie acordată de Asociaţia Mamelor din America.

Jim Bob Duggar a făcut parte din Camera Reprezentanţilor SUA în perioada 1999 – 2002, apoi a devenit agent imobiliar şi investitor. Venitul familiei Duggar provine din închirierea proprietăţilor deţinute. Familia trăieşte fără datorii, iar totul se datorează seminarului Libertatea financiară ţinut de Jim Sammons, la care Jim a participat cu ani în urmă, acesta fiind aprobat de IBLP. În 2000, familia a reuşit să achiziţioneze un teren potrivit şi să înceapă construcţiile pentru casa lor ce va avea o suprafaţă de 650 de metri pătraţi.