Toni Grecu: ”Eu, noaptea, nu dorm decât cu tableta lângă pernă!”

De: Cătălina Matei / 02.10.2013, 08:00
Toni Grecu: ”Eu, noaptea, nu dorm decât cu tableta lângă pernă!”
Sub sloganul ”Râzi pentru tine, râzi pentru ţară!”, Toni Grecu revine la PRO TV din 2 octombrie cu un nou sezon al emisiunii ”Serviciul Român de Comedie”. Şeful ”agenţilor” ne garantează că umorul rămâne, în continuare, cea mai bună soluţie pentru a trece peste conflictele care macină ţara şi ne dezvăluie o parte dintre peripeţiile sale ca navigator... pe Internet.

– Ce se „poartă” în această toamnă la „Serviciul Român de Comedie”?

Se poartă râsul fără cianuri, râsul ecologic, natural, sănătos. SRC şi-a propus ca, în acest sezon, să lupte cu mijloace specifice pentru îndepărtarea poluării din mediul de divertisment TV, de asta îi invităm pe toţi cei amatori de distracţie lipsită de grobianism şi urlete de acefalopiteci să vină cu noi.

 

– Care sunt noutăţile sezonului, ce v-a atras atenţia din peisajul autohton pentru acest debut de toamnă?

Conflictele sunt cele mai bune surse de umor, iar de conflicte nu ducem lipsă, chiar sunt atât de multe că agenţii SRC nu fac faţă să le transforme în glume. Iată câteva exemple: Becali în conflict cu justiţia, Băsescu în conflict cu toţi, Ponta în conflict cu Crin Antonescu de la Roşia Montană, Andreea Marin în conflict cu Ştefan Bănică, de la „Roşia Pârvana”, ONG-iştii de la Cuţu-cuţu cu hingherii de la primărie, bicicliştii cu Oprescu, şi lista este fără sfârşit.

– Noul sezon vine şi cu o apariţie nouă… blondă! Vorbim despre Gina Pistol. Cum de aţi cooptat-o în proiectul dvs.?

Gina Pistol a participat ca invitat la o filmare pentru sezonul trei al serialului de comedie ”Spitalul de demenţă”. Am văzut că s-a descurcat foarte bine alături de Jojo şi am decis să facem cu amândouă un cuplu de fete moderne, fără prejudecăţi şi foarte cool. Astfel, Jojo şi Gina se transforma la SRC în ”Greta & Areta SHOW”. Ele vor sta de vorbă cu oameni importanţi ai ţării pe subiecte care sunt în atenţia lor permanentă, Vuitopane, Dolce Gabane, Prade şi Cocoşanele… În prima ediţie, invitatul lor va fi Victor Ponta. Ce a ieşit veţi vedea singuri.

 

– Rămâne politica cea mai bună sursă de… umor?

Nu. Politica nu mai este sursă demult, ea este umorul în sine. Deci, pentru noi, politicienii sunt adevăraţii maeştri ai umorului de calitate. Nu-i vom putea întrece niciodată. De ce? Fiindcă ei râd de o ţară, în timp ce noi râdem de nişte bancuri.

 

– Dintre toate emisiunile de la TV din acest moment, în afară de SRC, care vă plac cel mai tare? Şi de ce?

Nu sunt multe fiindcă nu am prea mult timp de televizor, dar una aş putea numi: ”Apropo TV” cu Andi Moisescu. Dintre seriale, ”Las Fierbinţi” fiindcă este foarte românesc, iar dintre emisiunile de ştiri, Ştirile PRO TV fiindcă sunt prezentate de Andreea Esca, care are un zâmbet şugubăţ şi simpatic ce face ştirea mai bună. Voi parafraza o glumă de la începutul televiziunii libere: Fie ştirea cât de bună, doar Andreea să ne-o spună/ Fie ştirea cât de rea/ Tot Andreea să ne-o dea! Din păcate, presa românească este într-o gravă criză de credibilitate şi acest fapt pe mulţi i-a dezamăgit şi l-a împins pe om din faţa televizorului în faţa calculatorului. Să-l aduci înapoi este extrem de greu, dacă nu imposibil.

 

– Dar pe Internet cât timp petreceţi? Şi pe ce site-uri navigaţi?

Toată ziua sunt la calculator, adică vreo 8-12 ore, şi nu exagerez. Când nu lucrez efectiv, caut subiecte, citesc sau navighez pur şi simplu. Mă cam oboseşte, recunosc. Am început să nu-mi mai simt degetul mic de la mână cu mouse. Nu-i o glumă. Despre ce site-uri urmăresc… depinde. De exemplu, seara mă uit de ceva vreme pe Voyo, la ”Seinfeld”. E relaxant, înainte de culcare. Fiindcă trebuie să vă spun, cu sinceritate, vorbă lui Connect-R: eu, noaptea, nu dorm decât cu tableta lângă pernă. De ce? Fiindcă îmi încălzeşte capul cu radiaţiile ei binefăcătoare.

 

– Cum vedeţi viitorul în televiziune? Dar comedia?

Televiziunea va rezista încă mult timp, dar nu oricum. Fără investiţii mari, fără programe puternice şi fără profesionalism nu se va mai putea să păcăleşti publicul cu proiecte făcute pe genunchi. Televiziunea va fi susţinută de live-uri şi divertisment sofisticat, major, scump şi de mare impact, gen talent show-uri făcute corect sau ficţiune făcută fără zgârcenie în buget. Comedia va rezista oricum. Va dispărea televiziunea, dar comedia nu. Asta este un lucru pe care îl ştie toată lumea. Dacă oamenii nu râd, nu mai sunt oameni. Deocamdată sunt. Iar ”Serviciul Român de Comedie” se bazează pe ei. Să râdă, căci dacă ei râd, şi ţării îi va fi mai bine. Râzi pentru tine, râzi pentru ţară! În fiecare miercuri, din 2 octombrie la PRO TV.

Cătălina Matei