Top 10 antibiotice naturale, ascunse în cămara ta

01 06. 2015, 11:00

Trăind într-un mediu poluat ne expunem unor serioase probleme ce ne pot afecta sănătatea. În jurul nostru există o sumedenie de microbi și agenți bacterieni de care, uneori, este bine să ne ferim. Problema devine mai interesantă cu atât mai mult cu cât nu mai trebuie să te repezi la cutia cu medicamente, ci doar să cauți prin cămară comorile naturii.

10. Usturoiul

De ani de zile, usturoiul a ocupat primul loc în topul agenților curativi. Usturoiul are un efect miraculos asupra problemelor respiratorii, răcelii, temperaturii, ect. Are proprietăți terapeutice ce fac foarte bine organismului.

În Primul Război Mondial se făceau cataplasme cu usturoi ce preveneau infectarea rănilor. În aceeași perioadă, usturoiul era folosit împotriva timusului și sepsisului (septicemiei). În anii ce au urmat, oamenii au observat beneficiile usturoiului și în cazurile de atac de cord, hipertensiune, anumite forme de cancer, probleme cardiace, tromboza, tromboflebita, diabet, infecții ale pielii și multe altele.

Alicina din usturoi este o substanță antimicrobiană ce acționează ca un antibiotic natural. Această substanță este eliberată atunci când usturoiul este zdrobit. Nicio altă plantă medicinală nu a atins multiplele beneficii precum usturoiul.

9. Ceapa

Și ceapa face parte din aceeași familie ca usturoiul, îmbrățișează proprietăți medicinale, fiind bogată în flavonoide. Ceapa are calități diuretice și antiinflamatorii, precum și antioxidanți puternici care ajută sănătății sistemului circulator, este dușman al diabetului, colecterolului ridicat, problemelor cardiace și menține buna funcționare a tractului digestiv. Își face bine datoria și împotriva răcelii și tusei, și este un bun dezinfectant dacă te-a înțepat vreo insectă sau un animal.

8. Ghimbirul

De peste două mii de ani, ghimbirul a fost unul dintre principalele ingrediente folosite în medicina alternativă. Asta pentru că constituenții excepționali din ghimbir – shogaol, zingeron și gingerol, ăși fac treaba ca agenți antiinflamatori și antibacterieni. Constituenții au abilitatea de a ne ajuta la eliminarea mucusului, prevenind astfel problemele gastrointestinale sau respiratorii. Consumul regulat de ghimbir ajută la eliminarea stărilor de oboseală, ajută circulației, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, ajută sistemului imunitar, comabte cancerul, acționează ca analgezic, etc.

7. Turmenic

Turmenicul, condimentul auriu, prin prezența curcuminei – ingredientul său forte, are efecte puternice ca antibiotic și antiseptic. Substanțele antiinflamatorii protejeajă organismul de invazia unor bacterii specifice. Este bun împotriva tăieturilor, rănilor grave, lepră, psoriazis, eczeme, scabie, cancer, este bun pentru ficat, inimă, tractul digestiv. Turmenicul previne și dezvoltarea tumorilor.

6. Vitamina C

Doze mari de vitamina C au abilitatea naturală de a vindeca infirmitățile rezistente la antibiotice. În fiecare an, mii de americani mor din cauza microbilor rezistenți la antibiotice. Cifrele sunt în creștere. Fructele și legumele vin cu acea porție de vitamina C necesară organismului. Un nutrient solubil în apă, vitamina C are multiple roluri în organism. Ea atacă și distruge microorganismele don corp inclusiv HIV, ajută sistemului imunitar, producerea de celule albe, repară celulele pielii distruse. Vitamina C este un remediu și împotriva mușcăturilor de șarpe, difteriei, poliomielitei.

5. Mierea

Mierea a fost folosită dintotdeauna ca un antibiotic natural în tratarea diverselor afecțiuni sau boli. Datorită proprietăților antivirale, antiseptice, antiinflamatoare, enzimelor antibacteriene, mierea previne multiplicarea și dezvoltarea anumitor bacterii. Potrivit unor cercetări recente, albinele includ un factor proteic cunoscut sub numele de defensin-1 în miere.

Specialiștii spun că iau în considerare posibilitatea de a include defensin-1 în medicamentele viitoare ce vor fi folosite în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

4. Ceaiul verde

Bogat în EGCG (epigallocatechin gallate), ceaiul verde este un alt antibiotic natural ce oferă numeroase beneficii favorabile organismului. Epigallocatechinele gallate (EGCG) ajută la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile.

Cercetători de la Universitatea Northwestern spun că polifenolii din ceaiul verde dizolvați în apă cu puțină sare pot produce elemente antiobiotice non-toxice. Atunci când întâlnesc o bacterie, o distrug. Elementele antioxidante din ceaiul verde fortifică sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Ceaiul verde combate E-coli și Streptococcus în combinație cu alte antibiotice.

3. Probioticele și Bifido Acidophilus

Probioticele sau substanțele fermentate au efecte inactive ca antibiotice naturale dacă în ele nu se regăsesc microbi precum bifido acidophilus și lactobacillus acidophilus în ele. Medicii spun că un consum regulat de probiotice alături de antibiotice permit schimbarea micro florei, bacterii bune, în tractul digestiv.

2. Extractul din semințe de grapefruit

Extractul din semințe de grapefruit (ESG), cunoscut pe plan mondial ca citricidal, este un antiviral natural, un antifungic și un antiseptic. În această conjuncție cu o varietate de substanțe antioxidante organismul are numai de câștigat. Este bun împotriva diferitor microbi, virusi și microorganisme, inclusiv paraziți și ciuperci – stafilococul, streptococul, salmonella, germeni hemofili, Escherichia, Helicobacter Pylori, chlamidiile, Amoeba histolytica, ciuperci de tip Candida albicans, herpes, etc.

ESG poate substitui un numeroase medicamente și preparate cu acțiune terapeutică puternică pe care le folosim în tratamentul diferitor afecțiuni.

1. Uleiul de oregano

Uleiul de oregano este cel mai bun antibiotic natural, studiile repetate au arătat supremația acestui ulei. Este un bun antimicrobian ce ține infecțiile departe. De peste trei mii de ani, uleiul de oregano a fost folosit pe scară largă împotriva a numeroase afecțiuni. Uleiul de oregano este antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Este bun împotriva bolilor tropicale, precum boala piciorului de atlet, înțepături de insecte, alergii, acnee, sinuzită, gingivitei, problemelor digestive, bronșitei, răcelilor, și lista continuă.