TOP 10 cele mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru 2015

De: Nicoleta Nicolae / 15.07.2015, 07:00
TOP 10 cele mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru 2015
De la şarmul unic al Indiei, la peisaje care îţi taie respiraţia în Elveţia, redactorii National Geographic Traveler au inventariat cele mai interesante destinaţii de vacanţă din 2015.

National Geographic Traveler a făcut un top al celor mai frumoase destinaţii de vacanţă pe care ar trebui să le vizitezi în 2015.

Hyderabad, India 

Hyderabad e asociat cu unul dintre cei mai bogaţi bărbaţi din lume, Mir Osman Ali Khan, ultimul nizam (monarh al Hyderabadului, n.r.). În prezent oraşul e sediul unuia dintre cele mai mari brand-uri de IT din lume, Cyberabad. Cum ajungi: Dacă iei avionul din New Dehlhi, în 2 ore ajungi în Hyderabad. Dacă optezi pentru un zbor din Mumbai, vei ajunge şi mai repede, în mai puţin de o oră şi jumătate. Cea mai bună modalitate de a afla mai multe despre istoria Hyderabad-ului şi despre siturile lui istorice e să închirizei un ghid (există o mulţime de companii specializate, precum Detours India). De asemenea, e bine să ştii că taximetriştii nu sunt de încredere şi că ar trebui să întrebi dinainte care e tariful şi, imediat cum urci, să-l rogi pe taximetrist să pornească contorizatorul.

Sark, Channel Islands

Timpul pare să fi îngheţat în Sark: drumurile sunt pavate cu piatră, la tot pasul găseşti căbănuţe din lemn, flori sălbatice rare, fluturi care trăiesc doar în această parte a lumii şi peisaje naturale care îţi taie respiraţia. În plus, Sark e singura insulă din lume certificată de International Dark-Sky Association, ceea ce înseamnă că zona e atât de nepoluată încât pe timpul nopţii poţi vedea cu ochiul liber o mulţime de constelaţii. Cum ajungi acolo: poţi ajunge doar pe apă. De la London Gatwick iei primul zbor spre Guernsey, apoi iei feribotul.

Arhipelagul Mergui, Myanmar

Klaus Risienger, co-autorul documetarului  „Insulele Interzise ale Burmei” a spus că acest loc e „unul dintre puţinele paradisuri naturale care au mai rămas pe Pământ”. Localnicii încă mai pescuiesc în acelaşi mod în care pescuiau şi strămoşii lor, în urmă cu sute de ani. National Geographic Traveler le recomandă turiştilor perioada noiembrie – aprilie, iar pasionaţilor de snorkelling lunile martie – aprilie.

Citeste mai mult aici!