Top 10: Cele mai frumoase femei de la 1800

De: Cristiana Trifu / 12.02.2018, 15:57
Top 10: Cele mai frumoase femei de la 1800
În vremurile noastre există un cu totul alt etalon pentru frumuseţe, spre deosebire de anii 1800, când bărbaţii aveau alte gusturi.
Poate ar trebui să ne gândim de două ori înainte să îi mai facem primitivi, în condiţiile în care şi cei care au trăit în anii 1800 savurau micile plăceri ale vieţii şi erau înnebuniţi după fineţuri.
 
10. Lillian Russell
 
Lillian Russell
 
A fost considerată prima femeie vedetă modernă a Americii şi a obţinut această titulatură graţie talentelor sale şi nu neapărat a modului în care se îmbrăca sau apărea în public. Imaginea ei a devenit sinonimă cu imaginea operetelor americane. A apărut şi în muzicaluri sau spectacole de vodevil. S-a spus despre ea că arăta atât de bine încât putea foarte uşor să stea pe scenă şi doar să-şi facă unghiile şi fanii tot ar fi aplaudat-o îndelung. Lillian Russell lupta pentru drepturile femeilor şi dădea tonul în modă.
 
9. Fanny Kemble
 
Fanny Kemble
 
Cunoscută actriţă şi scriitoare britanică, Fanny Kemble era apreciată mai ales pentru modul în care dădea viaţă personajelor shakespeareane. Frumuseţea şi talentul au transformat-o într-una dintre cele mai dorite britanice. S-a măritat cu afaceristul american Pierce Butler, iar modul în care acesta îşi trata sclavii a făcut-o pe Fanny Kemble să scrie tot felul de lucrări împotriva acestei practici. De altfel, cei doi au şi divorţat după un mariaj de 15 ani.
 
8. Lotta Crabtree
 
Lotta Crabtree
 
Lotta era o femeie open-mind şi care arăta grozav. Totuşi, ambiţiile ei de a persevera în călărie, finanţe, investiţii şi limbi străine i-au fost fatale, în condiţiile în care, în acele vremuri, orice femei cu asemenea ambiţii erau acuzate de schizofrenie. Câştiga 5.000 de dolari pe săptămână, cam cât câştiga întreaga populaţie a Libiei în banii de astăzi, iar mulţi oameni erau invidioşi pe succesul actriţei.
 
7. Mary Anderson
 
Mary Anderson
 
Fizionomia o recomanda drept actriţa ideală pentru a da viaţă mai multor personaje celebre. Pe Mary Anderson o recomandă, însă, şi talentul natural, în condiţiile în care singura ei pregătire în domeniu au fost cele 10 lecţii particulare în compania celebrului George Vanderhoff. Personalitatea debordandă şi sex-appeal-ul au transformat-o într-un adevărat idol pentru două continente.
 
6. Anne Sutherland
 
Anne Sutherland
 
În anii 1800, pachetele de ţigări veneau însoţite de cartonaşe ce prezentau femei mai mult sau mai puţin dezbrăcate. Aşa a devenit vedetă Anne Sutherland, considerată unul dintre primele modele din istorie. 
 
5. Evelyn Nesbit
 
Evelyn Nesbit
 
Artistă, cântăreaţă şi model, Evelyn Nesbit a trăit între 1884 şi 1967. A devenit celebră mai ales graţie colaborării cu arhitectul Stanford White, dar şi graţie modului provocator în care îşi etala decolteul. Evelyn a fost măritată de două ori, a avut un copil şi a făcut cei mai mulţi bani din reclame.
 
4. Isadora Duncan
 
Isadora Duncan
 
Considerată la vremea respectivă una dintre cele mai mari dansatoare din lume, Isadora Duncan s-a născut în 1877, în California, dar a fost expulzată din SUA la nici 22 de ani pentru viziunile ei pro-sovietice. S-a mutat în Europa, unde a cucerit lumea cu spectacolele ei. A trăit o bună perioadă şi în Rusia, înainte de a înceta din viaţă în 1927, la vârsta de 50 de ani, la Nice (Franţa).
 
3. Billie Barlow
 
Billie Barlow
 
Şi-a început cariera ca artistă de operetă, dar spectacolele ei au început să fie tot mai apropiate de cele de striptease. A avut spectacole în întreaga lume, iar mulţi fani o lăudau pentru talent. Dar Billie Barlow era convinsă că pentru a avea succes trebuia să joace „deştept” şi prin asta înţelegea, în primul rând, să-şi arate picioarele. 
 
2. Helene Anna Held
 
Helene Anna Held
 
A fost doar o altă actriţă care profita şi îşi arăta picioarele cu fiecare ocazie. Totuşi, Anna Held se lăuda şi cu pielea extrem de fină sau cu privirea tulburătoare. A murit la numai 46 de ani, după ce a căzut pe scenă. Suferea de cancer, iar doctorii i-au depistat mult prea târziu boala.
 
1. Lillie Langtry
 
Lillie Langtry
 
Lillie le avea pe toate. Era drăguţă, deşteaptă, pasională şi a reuşit să-şi pună amprenta asupra istoriei. S-a apucat de actorie încurajată de Oscar Wilde. Graţie carismei şi frumuseţii, era figura centrală la orice petrecere. În jurul anului 1877 a devenit amanta oficială a lui Edward al VII-lea, pe care l-a cucerit cu discuţiile inteligente. S-a spus că ar fi avut o relaţie excelentă şi cu soţia lui Edward.