Top 10 celebrităţi talentate care şi-au ruinat cariera!

Apropo.ro / 10.01.2015, 08:00
Top 10 celebrităţi talentate care şi-au ruinat cariera!
Doguri, probleme cu alcoolul, terapie, reabilitare…Şi celebrităţile au probleme atunci când succesul le scăpa printre degete! Faimă şi talentul sunt uneori greu de stăpânit! Au avut totul şi lumea la picioare, dar destinul le-a rezervat un sfârşit neaşteptat. Ele sunt celebrităţile care au avut parte de o carieră cu suişuri şi coborâşuri !
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
1. Whitney Houston
 
 
Talentată fi frumoasă, actriţa şi cântăreaţa Whitney Houston s-a căsătorit cu Bobby Brown în 1992, aproape de retragerea lui din cariera de R&B star. Withney se afla atunci la apogeul carierei sale. Avea deja probleme cu dependenţa de droguri şi e posibil să nu fi fost o mişcare tocmai bună aceea de a decide să fie împreună cu cineva care abuza de consumul de substanţe interzise. Căsătoria lor tumultuoasă a fost cauza accentuării abuzului de droguri la  Withney Houston. Neînţelegerile dintre cei doi soţi au devenit din ce în ce mai mari, iar celebra cântăreaţa a divorţat de Bobby Brown în 2007. Atunci lucrurile păreau să se aşeze pentru ea. Era pe cale să înregistreze un nou album şi viaţa ei părea să meargă bine. Doi ani mai târziu, Whitney Houston a apărut în emisiunea lui Oprah Winfrey şi a dat un interviu sincer şi neaşteptat. Artista  a recunoscut atunci că dependenţă de droguri  a copleşit-o după succesul fulminant al filmului “The Bodyguard”, în 1992. Turneul ei mondial din 2010, intitulat “Nothing but Love World Tour” nu a fost menit să-i salveze însă cariera! Fanii ei au fost profund dezamăgiţi de performanţa şi calitatea vocii sale şi a primit numeroase răspunsuri negative din partea criticilor. Chiar dacă Withney a fost la reabilitare pentru a scăpa de dependenţa de droguri, nu  a reuşit să depăşească în întregime acest viciu. Deţinătoare a şase premii Grammy, Whitney Houston a murit la vârsta de 48 de ani. În 2012, sub influenţa simultană de cocaină, marijuana şi alte droguri, artista a fost găsită fără suflare în cadă, în camera ei de hotel, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.
 
Whitney Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupa Beatles. Pe plan mondial, diva americană a vândut peste 140 de milioane de albume şi 50 de milioane de single-uri, printre care se numără şi piesa „I Will Always Love You”, lansată în 1993 şi care a devenit una dintre cel mai bine vândute melodii din toate timpurile.
 
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
2. Michael Jackson
 
Michael Jackson, supranumit Regele muzicii pop,  a fost cel mai mare nume din industria muzicală, care a adus contribuţii importante muzicii, dansului şi modei. Imensul succes comercial şi o viaţă personală mult prea controversată l-au ţinut în cultura muzicii timp de patru decenii. Michael Jackson este recunoscut ca fiind cel mai de succes artist din toate timpurile potrivit Guiness World Records. Michael a avut un stil de viaţa ciudat şi controversat. Cu nenumărate operaţii estetice, dragostea de a petrece timp cu copiii, abuzul de medicamente, precum şi un obicei de cumpărături “out-of-control”, viaţa lui a fost  total  deosebită. Deşi a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi. A fost căsătorit de două ori şi este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creşterea lor. În 2003, reputaţia şi numele lui a fost pătate, după lansarea unui film documentar denumit  “Living with Michael Jackson”. Filmul respectiv a dezvăluit detaliile cele mai scandaloase ale vieţii sale, inclusiv faptul că a dormit în acelaşi pat cu un băiat. După urmărirea penală  Michael Jackson a fost arestat. În timpul numeroaselor procese Jackson a pierdut o parte din avere şi a fost în imposibilitatea de a acoperi chiar şi tarifele de bază ale cheltuielilor de judecată.
 
 În 2005, Michael Jackson a fost judecat şi găsit nevinovat de încă o acuzaţie de abuz sexual.
 
Michael Jackson este unul dintre puţinii artişti care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără şi 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „ cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards), 17 single-uri numărul unu în Statele Unite (incluzând 4 ca membru al formaţiei The Jackson 5) şi vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduţi artişti din istorie. Michael Jackson a strâns şi a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acţiuni de caritate şi prin intermediul propriei sale fundaţii,Fundaţia Heal the World. Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuinţa sa. Moartea lui a atras atenţia întregii lumi, ceremonia de comemorare fiind urmărită de aproximativ un miliard de oameni.
 
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
3. Britney Spears
 
Britney se naşte în Mississippi şi are prima apariţie televizată în 1992 ca participant al emisiunii „Star Search”. Ea îşi contnuă cariera în cadrul serialului de televiziune numit „The New Mickey Mouse Club” al Disney Channel din1993 până în 1994, alături de nume precum Christina Aguilera şi Justin Timberlake. În 1997,Britney semnează un contract cu casa de discuri „Jive”,lansând albumul de debut “…Baby One More Time” în 1999. Albumul a fost un real succes şi a ajuns imediat pe prima poziţie în topul Billboard 200, fiind vândut în peste 30 de milioane de exemplare în toată lumea, 14 milioane doar în SUA, devenind cel mai vândut album de un adolescent din toate timpurile, Spears intrând în Cartea Recordurilor. Succesul continuă odată cu lansarea celui de-al doilea album intitulat „Oops!…I did It Again”, transformând-o pe artistă într-un pop icon.
 
„Prinţesa Muzicii Pop”, aşa cum a fost denumită, da chix însă în viaţa privată. În 2004 reputaţia şi numele ei a fost distruse din cauza unui gest făcut de distracţie, la repezeală! cântăreaţa s-a căsătorit cu prietenul ei din copilărie Jason Alexander, la Las Vegas, însă căsătoria lor a fost anulată după doar 55 de ore. Apoi, artista s-a căsătorit în 2004 cu Kevin Federline, membrul al trupei sale de dansatori, de care a divorţat însă în 2007. Din această căsnicie, artista are doi fii – Sean Preston, în vârstă de opt ani, şi Jayden James, în vârstă de şapte ani. Britney Spears a fost apoi logodită cu Jason Trawick, de care s-a despărţit însă în februarie 2013.
 
Britney Spears se află sub tutela tatălui ei, Jamie Spears, din februarie 2008, el preluând, totodată, rolul de administrator al averii acesteia, iar comportamentul ei este monitorizat de un judecător, după ce cântăreaţa a avut o serie de episoade depresive. Tot în 2008, Britney Spears a pierdut custodia asupra celor doi copii ai ei, Sean Preston şi Jayden James. Însă, de atunci, Britney Spears a reuşit să îşi reabiliteze imaginea şi să îşi relanseze cariera muzicală, începând cu lansarea albumului „Circus”, în decembrie 2008. După despărţirea de David Lucado, cu care intenţiona să se căsătorească, vedeta în vârstă de 32 de ani ar fi la începutul unei relaţii cu producătorul şi scriitorul Charlie Ebersol, fiul veteranului producător TV şi coproducător al show-ului  “Saturday Night Live”, Dick Ebersol. Se pare că cei doi se întâlnesc deja de câteva săptămâni.
Spears este a treia artistă în istorie care a reuşit să atingă poziţia fruntaşă în trei decenii consecutive.
 
În 2012 venitul ei anual a fost de 58 milioane de dolari, făcând-o cea mai bine plătită femeie din lumea muzicii.
 
 
 
Foto: Shutterstock
 
 
 
4. Axl Rose
 
Axl Rose este solistul şi singurul membru original din componenţa trupei de hard rock Guns N’ Roses, alături de care s-a bucurat de succes şi recunoaştere la sfârşitul anilor 1980 şi începutul anilor 1990, dispărând apoi din ochii publicului pentru câţiva ani. De-a lungul anilor, comportamentul instabil  al lui Axl,  l-a condus către o mulţime de procese şi scandaluri, o grămadă de psiho-terapie de toate felurile, dar  şi ceva muzică. Celebrul artist suferă de sindromul bipolar, trecând foarte repede de la bucurie la gesturi de violenţă extremă. Axl Rose a avut o copilărie nefericită, e obsedat de ocultism şi psihedelism şi acceptă foarte puţini oameni în preajma sa.
 
„Sunt foarte sensibil şi emotiv, iar lucrurile mă întristează şi mă fac să simt că nu pot funcţiona când am de-a face cu lumea…. Am fost la o clinică, crezând că mă vor ajuta cu stările astea. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să completez un test cu 500 de întrebări – ştiţi genul, de ăla în care completeze nişte linii punctate. Dintr-o dată am fost diagnosticat maniaco-depresiv. «Să-l punem pe Axl pe medicamente». Ei bine, medicamentele nu m-au ajutat să-mi rezolv problemele. Singurul efect pe care l-au avut a fost că oamenii m-au lăsat în pace, gândindu-se că-s în tratament”, declara Rose pentru revista „Rolling Stone”.  
 
Succesul trupei a fost uimitor şi relativ pe termen scurt. Declinul a început la sfârşitul anilor 1990, când trupa de fapt s-a rupt. Axl a apărut în anul 2004 cu o nouă trupă cu care a plecat în turneu dar nici turneul şi  nici noul album nu au reuşit să câştige recunoaşterea publicului.
 
De asemenea, viaţa sa personală a fost instabilă! Rose a fost căsătorit cu Erin Everly, fiica interpretului Don Everly din formaţia Everly Brothers. A scris cântecul „Sweet Child o’ Mine” pentru ea, iar Everly a apărut în videoclipul muzical al piesei. Rose şi Everly s-au căsătorit pe 28 aprilie, 1990 în Las Vegas. Everly a declarat ulterior că  Axl Rose venise cu o zi în urmă la casa ei, având un pistol în maşină, şi i-a spus acesteia că se va sinucide dacă nu se căsătoreşte cu el. După despărţirea de Erin, la mijlocul lui 1991, Rose a fost implicat într-o relaţie cu supermodelul Stephanie Seymour.
 
 
Foto: Shutterstock
 
 
 5. Tiger Woods
 
Până în noiembrie 2009, Tiger Woods a fost modelul perfect. Este cel mai cunoscut jucător de golf din lume, cu o avere colosală: 666.000.000 de euro, în condiţiile în care divorţul din 2010 de fostul model suedez Elen Nordegren (32 de ani), cauzat de aventurile lui erotice cu mai multe staruri porno, l-a costat 100.000.000 de euro! Tiger Woods  ar fi primul din lume care a câştigat în cariera de sportiv peste 1 miliard de dolari.
 
„Am fost infidel, am avut relaţii extraconjugale. Am făcut ceva inacceptabil. I-am rănit pe soţia mea, copiii mei, mama mea, familia soţiei mele, prietenii mei, pe cei de la fundaţia mea şi pe copiii din toată lumea. Sunt sigură persoană ce merită să fie învinovăţită. Am încetat să-mi trăiesc viaţă la nivelor valorilor la care am fost învăţat. Ştiam că acţiunile mele sunt greşite, dar m-am convins că regulile obişnuite nu se aplică. Nu m-am gândit pe cine voi răni, în schimb m-am gândit doar la mine. Am depăşit graniţele pe care le au un cuplu căsătorit. Am crezut că pot să scap cu orice aş face. Am simţit că am muncit din greu toată viaţa mea şi că merit să mă bucur de toate ispitele din jurul meu. M-am înşelat, am fost egoist”, a precizat Woods, după ce s-a spus că este dezolat pentru comportamentul său şi pentru că „i-a dezamăgit pe fani”.  După divorţ, soţia sa a obţinut custodia completă a celor doi copii ai lor, iar Wood a decis să se retragă temporar din golf şi să facă terapie.
 
Abandonat de mai mulţi sponsori, acoperit public de ruşine, sportivul californian trăieşte un adevărat coşmar din 27 noiembrie 2009, după scurta sa spitalizare în urma unui accident de maşină în apropiere de Orlando (Florida).
 
 
 
Foto: Shutterstock
 
 
6. Mel Gibson
 
Fanii săi l-au găsit întotdeauna irezistibil pe Mel Gibson.  În 1979, Gibson a jucat în două filme total diferite. În drama “Tim”, tânărul actor de 22 de ani avea rolul unui retardat. Rolul i-a adus un premiu Sammy (unul dintre marile premii australiene). Cel de-al doilea film a fost “Mad Max”, unde a jucat rolul unui poliţist din viitor într-o lume aproape distrusă de un război nuclear. Succesul din ambele filme îl transformă într-o vedetă.
 
În anii 1990, Mel Gibson a fost unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi actori din lume. El a câştigat două premii Oscar, la categoriile „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun film”, în 1995, cu pelicula „Inimă neînfricată/ Braveheart”.
 
Celebrul regizor al filmelor „Patimile lui Hristos” şi „Apocalypto” a revenit în ianuarie 2011 pe marile ecrane, după o pauză de opt ani, cu rolul din thrillerul „Scăpat de sub control/ Edge of Darkness”. Cel mai recent film al său în calitate de actor este „Mad Max: Fury Road”, de George Miller, ce va fi lansat în România pe 15 mai 2015.
 
În spatele succesului professional, Mel Gibson a avut probleme grave cu băutura. Gibson a recunoscut că a început să bea când era adolescent. Din 1996, el a fost implicat în mod repetat în mai multe accidente  de conducere în stare de ebrietate, a violenţei domestice şi instigator la ură.
 
Mel Gibson a divorţat de prima sa soţie, după 26 de ani de căsătorie, având împreună o fată şi şase băieţi.  Mel Gibson a avut apoi o relaţie cu Oksana Grigorieva de care  s-a despărţit la numai cinci luni de la naşterea fiicei lor. Actorul a fost implicat apoi într-o relaţie cu Ashley Cusato, o cascadoare americană care a fost dublura actriţei Jennifer Aniston.
 
 
 
7. Charlie Sheen
 
 
Actorul Charlie Sheen a avut numeroase probleme personale şi profesionale în ultimii ani şi s-a confruntat cu dependenţa de droguri şi de alcool, a fost acuzat de agresarea fostei soţii, a fost concediat din serialul TV „Doi bărbaţi şi jumătate/ Two And a Half Men” şi a făcut câteva declaraţii publice jignitoare la adresa foştilor şefi.  La scurt timp, Sheen a început să îşi pună ordine în viaţă. A apărut în talk show-uri pentru a vorbi în public despre problemele sale, şi-a rezolvat disputa cu foştii lui şefi, producătorii serialului „Doi bărbaţi şi jumătate”, şi a început să joace rolul unui psihiatru care are numeroase probleme în show-ul „Anger Management”.
 
Cu trei divorţuri la activ,  viaţa personală a actorului a fost la rândul ei una deosebit de turbulentă. Charlie Sheen a şocat pe toată lumea când şi-a anunţat căsătoria cu actriţa porno Brett Rossi. Din relaţiile anterioare, Charlie Sheen are cinci copii – Sam şi Lola, cu Denise Richards, şi gemenii Bob şi Max, cu Brooke Mueller, precum şi o fiică în vârstă de 30 de ani, Cassandra Estevez, dintr-o relaţie cu fostă iubită din liceu Paula Profit. 
 
În 2010, Charlie Sheen a fost cel mai bine plătit actor de televiziune din lume, câştigând 1,8 milioane de dolari pentru fiecare episod din serialul de comedie „Doi bărbaţi şi jumătate/ Two and a Half Men”, în care a interpretat rolul personajului Charlie Harper, un afemeiat notoriu.
 
 
 
Foto: Shutterstock
 
 
 
8. Lindsay Lohan
 
 
Lindsay Lohan şi-a început viaţa profesională ca o actriţă talentată şi apoi ca şi cântăreaţă. Din păcate, aşa cum se întâmplă cu multe vedete la tinere şi la început de drum, Lohan nu a făcut faţă cu brio succesului care a luat-o prin surprindere. Problemele legate de droguri şi de alcool au scos-o pe Lindsay Lohan din circuitul vieţii artistice. A fost arestată de mai multe ori şi a fost concediată de la filmări pentru că era neserioasă. Din păcate, cariera ei promiţătoare s-a pierdut pe drum. Din 2007 până în prezent, Lindsay Lohan a petrecut preţ de 250 zile la dezintoxicare, s-a confruntat cu 20 de cazuri în instanţă, în faţa a patru judecători, şi a efectuat aproximativ 70 de zile de muncă în folosul comunităţii.
 
 
 
 
Foto: Hepta
 
 
9. Macaulay Culkin
 
 
Macaulay Culkin, unul din cei mai cunoscuţi copii-actori, a avut primul contact în showbiz la vârsta de patru ani, apărând într-o serie de spectacole de teatru, cum ar fi baletul „Spărgătorul de nuci” . La 8 ani apare în filmele „Rocket Gibraltar” şi „Pe mâine dimineaţă”. În 1990, regizorul Chris Columbus l-a ales pe Culkin dintre alţi 200 de candidaţi pentru rolul „Kevin McCallister” În „Singur acasă”. Filmul a avut încasări de 285 de milioane de dolari numai în SUA şi i-a adus statutul de cel mai mare star copil al vremii, în anii ’90 fiind considerat „copilul minune de la Hollywood”. După ce Macaulay Culkin a lăsat în spate succesul din “Home Alone” (n.r.: “Singur acasă”) şi “The Good Son”, cariera lui nu a mers strună. Nu a făcut prea mari eforturi să o redreseze şi să fie din nou în prim plan. 
 
Actorul a avut însă numeroase probleme în anii care au urmat, având chiar un proces cu proprii părinţi, cu privire la banii câştigaţi de pe urma filmelor în care a jucat, scrie Mediafax.
 
După  ce s-a speculat că ar fi  la un pas de moarte din cauza drogurilor, Macaulay Culkin, în vârstă de 32 de ani, stârneşte din nou îngrijorări privind starea lui de sănătate, o sursă apropiată declarând că fostul copil minune al Hollywoodului fumează până la 60 de ţigări pe zi. Fumatul nu este singurul viciu al actorului de 32 de ani, alte surse spunând că obişnuieşte să bea foarte des şi coniac, bere şi băuturi energizante.
 
Macaulay Culkin s-a căsătorit la 17 ani şi  a avut o relaţie de lungă durată cu Mila Kunis.
 
 
 
 
 
10. Kurt Cobain
 
 
Considerat ultimul vizionar al muzicii rock, Kurt Cobain a început să consume stupefiante din copilărie. Cel puţin aşa spun apropiaţii solistului trupei Nirvana. La 22 de ani a început să-şi administreze heroină după ce a fost dezamăgit de medicii care nu i-au descoperit provenienţa unor probleme medicale.Treptat, Cobain a devenit apoi dependent de  droguri, iar problemele s-au acutizat în timpul turneului de promovare a albumului „Nevermind”. 
 
Rockerul s-a sinucis împuşcându-se, după ce luase în prealabil o doză letală de heroină, în 1994, la vârsta de 27 de ani. O reanalizare recentă a cazului i-a determinat pe anchetatorii americani să ajungă la concluzia că rezultatul anchetei iniţiale, potrivit căruia moartea lui Kurt Cobain a fost de fapt o sinucidere, era unul corect. 
 
Kurt Cobain şi Courtney Love s-au cunoscut la începutul anilor 1990, iar relaţia lor a fost una turbulentă, marcată de consumul excesiv de droguri şi de alcool. Cei doi muzicieni s-au căsătorit pe 24 februarie 1992, iar fiica lor, Frances Bean Cobain, s-a născut pe 18 august 1992.
 
Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic în 1987, cărora li s-a alăturat, în 1990, toboşarul Dave Grohl, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii ’90, cu hituri precum „Smells Like Teen Spirit” şi „Come Aş You Are”. Conform Mediafax, după sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani – interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.
 
 
Dana Popa