Top 5 cele mai bune restaurante chinezeşti din Bucureşti

De: Cătălina Matei / 24.07.2014, 07:00
Top 5 cele mai bune restaurante chinezeşti din Bucureşti
Bucătăria chinezească recunoscută pentru aromele şi esenţele ei puternice se regăseşte şi în Bucureşti. Iată un top 5 al celor mai bune restaurante cu specific chinezesc din oraş unde puteţi savura cele mai bune preparate.

1. 5 Elemente

Situat într-o zonă liniştită a Bucureştiului ce păstrează încă aerul select al Bucureştiului interbelic un pic mai sus de Grădina Icoanei şi Şcoala Centrală de Fete, 5 Elemente este unul dintre cele mai bune restaurante cu specific chinezesc. Bucătăria de aici e inspirată de reţetele şi tehnicile din nordul Chinei, iar mâncarea pe care o veti servi aici este preparată de bucătari originari din China.

Meniul este unul foarte variat pornind cu o gamă largă de salate, supe, peparate din peşte şi fructe de mare, preparate din carne de pui şi raţă, preparate din porc, oaie, vită, orez, paste, sosuri şi preparate vegetariene, deserturi şi preparate speciale. Programul este zilnic între 12.00 şI 00.00, iar preţurile sunt destul de piperate.


2. Oraşul interzis

Aflat în zona Armenească, restaurantul Oraşul interzis este recunoscut pentru preparatele sale dar şi pentru tereasa sa extrem de amplă. Meniul acoperă specificul tuturor regiunilor din China, iar bucătarii chinezi au o vastă experienţă. Grădina este spaţiul perfect pentru relaxare, o oază de verdeaţă şi linişte, unde se aude ropotul uşor al unei ape curgătoare.

Restaurantul este deschis de luni până duminică între 12.30 şi 23.00. Preţurile nu sunt deloc mici, dar dacă veţi alege să mergeţi în intervalul orar 12.30 – 16.00 veţi avea parte de un discount de -20% pentru orice din meniu.

3. Templul Soarelui

Templul Soarelui este unul dintre cele mai vechi restaurante cu specific chinezesc din Bucureşti. Restaurantul are trei locaţii în Bucureşti mai precis  pe str. Vasile Lascar, str. Mihai Eminescu, str. Dimitrie Onciul şi o locaţie în Constanţa pe Bdul. Mamaia.

Cei opt bucătari veniţi din Sichuan prepară mâncărurile chinezeşti în cel mai original stil. Meniul de aici depăşeşte 500 de reţete. Restaurantul Templul Soarelui oferă şi livrare la domiciliu, iar preţurile sunt destul de ridicate.

4. China Town

Cu o ambianţă plăcută, liniştită şi elegantă, China Town e recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante chinezeşti din oraş.

Toată mâncarea este peparată de maestrul Liu Fawei şi este servită în vase de ceramică sau plită încinsă. Aici se găseşte şi faimoasa îngheţată prăjită, iar preţurile sunt modeste.

5. Beijing
 


Restaurantul Beijing din apropiere de Piaţa Alba Iulia este recunoscut atât pentru preparatele chinezeşti cât şi pentru cei doi lei care se găsesc la intrare. Maestrul bucătar Liu Jinliang este cel care găteşte preparatele atent selecţionate din vasta gastronomie chineză.

Printre specialităţile oferite se numără vita pe plită încinsă, raţa cu trei arome, puiul cu ciuperci, „urechea lemnului”, carne de oaie cu praz, peşte în sos picant, broccoli cu usturoi, carne de vita iute şi aromată. Preţurile sunt destul de ridicate.