Top Gear’s Top 41

De: Mioara Tronaru / 04.01.2014, 13:00
Top Gear’s Top 41
BBC Knowledge va difuza în exclusivitate, începând cu data de 6 ianuarie 2014, de la ora 22:00, seria Top Gear’s Top 41, o retrospectivă a celor mai bune 41 de momente din ultimii zece ani ai programului. Top Gear este cea mai urmărită emisiune auto din lume, difuzată în mai mult de 214 teritorii, cu o audienţă globală estimată la 350 de milioane de telespectatori săptămânal.

În seria de opt episoade, Top Gear’s Top 41, Richard Hammond, unul dintre protagoniştii emisiunii, trece în revistă momente inedite, alese de către echipa de producţie.

În primul episod, vom revedea secvenţe precum condusul pe un vulcan activ sau călătoria prin România la bordul unor super-masini a celor trei protagonişti ai emisiunii, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May. Şi, nu în ultimul rând, identitatea lui The Stig va fi dezvăluită.

Printre cele mai importante momente ale episodului al doilea se numără: un raliu cu maşini de epocă în Mallorca, o întrecere între un elicopter de luptă Apache şi maşina Lotus Exige sau distrugerea unei rulote în timpul unui joc neobişnuit de darts cu maşini.

În al treilea episod, alte secvenţe inedite din arhiva Top Gear sunt dezvăluite, cum ar fi: căutarea celui mai bun drum din lume în trei super-maşini, încercarea de a rezolva problema transportului public din Marea Britanie sau condusul unui nou şi luxos Bentley Continental în cadrul unei etape de raliu din Ţara Galilor.

Retrospectiva Top Gear’s Top 41 continuă cu alte momente speciale ale show-ului, în al patrulea episod: cursa dintre maşina condusă de Jeremy şi un alpinist, cea mai rezistentă maşină din lume este supusă unor serii de teste extreme, iar cei trei protagonişti iau parte la o cursă de anduranţă de 24 ore.

În episodul al cincilea, fanii emisiunii pot revedea cum Jeremy, Richard şi James îşi construiesc propriile limuzine, cine câştigă întrecerea dintre o maşină de curse în Dakar şi snowmobile şi cum “parchează” Jeremy un Rolls Royce într-o piscină.

În episodul al şaselea, vom urmări alte secvenţe clasice marca Top Gear: jocul de fotbal între maşini, încercarea celor trei protagonişti de a construi propriile case pe roţi, dar şi călătoria în America unde cei trei sunt prinşi într-o luptă cu nişte avioane de vânătoare.

În episodul al şaptelea, Jeremy conduce cea mai mică maşină din lume, un Mini este lansat de pe o trambulină de schi, iar, în final, are loc o adevărată cursă, de-a lungul Japoniei, între un Nissan GTR şi un tren de mare viteză.

Cele mai importante 10 momente ale seriei sunt dezvăluite în ultimul episod al Top Gear’s Top 41, printre acestea numărându-se întrecerea între o maşină de raliu şi un bob, călătoria prin Italia la bordul unor super-maşini, încercarea Top Gear de a construi propria navetă spaţială şi voiajul pe mare în maşini-amfibii.