Tily Niculae, o reţetă delicioasă de tort cu cremă de lămâie şi bezea!

  • 15.05.2018
  • ● Vizualizări: 435

Actrita Tily Niculae a postat pe blogul ei o reţetă de tort care merită încercată.
"Da,da,da…am început un nou proiect video alături de Gabriela Simion pe zona de food. Ştiam cât este de talentată, ştiam că am de învăţat o grămadă şi mai ştiam că fiecare reţetă pe care am prezentat-o aici a fost preluată de voi. În cea mai oribilă zi din luna martie m-am cărat cu toate gadgeturile după mine şi ne-am apucat de treabă!

Paşii sunt următorii, dar merită efortul:

Ingrediente:

1. Blat bază
15 biscuiţi simpli sau cu cacao
100 g unt topit
3 linguri zahăr granulat
50 g fistic nesărat
1 vârf de sare

2. Cremă de lămâie
100g zahăr tos
1 pliculeţ zahăr vanilat
coajă 2 lămâi
zeamă 3 lămâi
100g unt neasarat
100ml apa
2 linguriţe de amidon (dizolvat în apa)
5 gălbenuşuri ou

3. Bezea
5 albuşuri ou
200g zahăr pudra
1 linguriţă zeamă lămâie
un praf de sare

4. Pentru ornare
150g fructe de pădure, căpşuni


Modalitate de preparare:

Pregătiţi toate ingredientele, cântărite în prealabil, şi lăsaţi-le la temperatură camerei pentru ~20 minute. Se aprinde cuptorul pentru preîncălzire la 180 grade C cu grilajul poziţionat la mijloc.

Într-un mixer cu lame, se macină pe rând fisticul şi biscuiţii. Într-un bol se amestecă biscuiţii, fisticul, zahărul şi untul topit în prealabil. Compoziţia se tasează într-o formă de tartă/tort cu fundul detaşabil.

Se pune oală de marine medie la fiert cu ½ apa, deasupra se poziţionează un bol rezistent la fierbere pentru operaţiunea baimaren. Se amestecăm treptat apa, zahărul tos şi vanilat, coajă şi zeamă de lămâie, untul şi amidonul până devin o pastă compactă dar nu lăsăm să fiarbă. Se încorporează gălbenuşurile unul câte unul până la omogenizarea completă a cremei. Se lasă într-o parte de preferat cu o folie de plasitic deaspra pentru a evita crearea unei coji.

Pentru bezea se bat cele 5 albuşuri cu un praf de sare şi zeamă de lămâie până amestecul devine compact. Se inconporeaza zahărul praf şi se bat minim 10 minute până ce toată compoziţia devine lucioasă şi compactă. Trebuie să treacă testul răsucirii vasului şi să nu curgă.

Peste blatul din biscuiţi adăugaţi crema de lămâie şi deasupra bezeau, între straturi puteţi să puneţi fructe de pădure. Introduceţi în cuptor pentru ~25 minute până când bezeaua devine aurie la suprafaţa

Se scoate din cuptor şi se lasă la temperatură camerei pentru minim 1 oră după care se pune la frigider pentru ~4 ore înainte de servire. Se orneaza, înainte de servire, cu fructe de pădure şi căpşune", a scris Tily Niculae pe blogul sau.
 

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații