6 reguli simple pentru a avea mâini frumoase şi hidratate

  • 10.09.2018
  • ● Vizualizări: 399

S-a dus şi vara cu ale ei vacanţe, dar încă ne mai bucurăm de soare şi căldură. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că urmează sezonul rece, iar mâinile noastre au nevoie de o hidratare suplimentară. Practic, mâinile au nevoie de o hidratare permanentă.

Nu uita, mâinile noastre muncesc în rând cu noi. Sunt instrumentul nostru principal de muncă în multe activităţi. Pielea mâinilor este aproape la fel de sensibilă ca pielea feţei. În plus, este mult mai stresată, pe măsură ce ne folosim în mod constant mâinile. Deoarece pielea de pe mâini nu este capabilă să se regenereze din cauza lipsei ţesutului subcutanat, mâinile au nevoie de multă hidratare.

6 reguli simple pentru a avea mâini frumoase şi hidratate

1. Hidratare permanentă
Foloseşte creme, balsamuri sau uleiuri vegetale, produsul cel mai potrivit pentru tine, dar nu uita să-l foloseşti frecvent.  Cele mai bune tratamente pentru mâini au la bază ulei de măsline, unt de shea sau nuci macadamia: bogate în acizi graşi polinesaturaţi, capabili să menţină pielea moale.

2. Protejează-le
Dacă faci o plimbare cu bicicleta sau dacă temperaturile sunt foarte scăzute, foloseşte mănuşi din lână sau din piele. Protejează-ţi mâinile chiar şi atunci când faci mici treburi casnice. Unii detergenţi conţin substanţe iritante care pot usca şi sensibiliza pielea şi afecta  cheratina, componenta principală a unghiilor.

3. Foloseşte un săpun blând
Săpunul potrivit este unul neutru, adică cel ce respectă pH-ul pielii şi este antialergenic. Foarte important când îţi speli mâinile, ca apa să fie caldă, niciodată fierbinte.

4. Usucă-ţi bine mâinile
Nu freca mâinile cu prosopul după ce le speli, pur şi simplu tamponează-le. Nu ieşi în frig, până când mâinile nu sunt uscate, deoarece, în contact cu aerul rece, pielea umedă este mai expusă crăpării.

5. Hrăneşte-ţi mâinile
Înainte de a dormi, ca un ultim gest, hidratantul este trecut peste dosul mâinilor (nu în palme). Un secret greu dezvăluit de cei ce-l cunosc, perfect pentru a preveni petele: freacă uşor partea exterioară a mâinilor, una împotriva celeilalte. Distribuirea cremei cu palma nu este atât de utilă: palma este de obicei mai grasă şi nu are atât de multă nevoie de tratament, cum ar fi partea exterioară a mâinii.

6. Grijă specială
În cazul în care mâinile sunt crăpate, apelează la un tratament mai intens: aplică mai multă cremă şi poartă mănuşi de bumbac peste noapte.

 

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații