Andra şi Măruţă - Primul Crăciun în varianta 2 şi jumătate!

  • 20.12.2010
  • ● Vizualizări: 20
Andra şi Măruţă - Primul Crăciun în varianta 2 şi jumătate!

În familia Măruţă, Crăciunul are o semnificaţie aparte: pe lângă sărbătoarea tradiţională, Cătălin şi Andra aniversează şi 3 ani de la cererea în căsătorie. Iar anul acesta, au un motiv în plus de bucurie: doamna Măruţă este însărcinată în 6 luni.

- Este primul Crăciun în varianta "2 şi jumătate". Ce planuri v-aţi făcut?
Andra: Noi am fost de acord dintotdeauna cu ideea că niciun Crăciun nu are cum să fie mai fericit sau mai împlinit decât cel petrecut în familie. Anul acesta, vom merge împreună la familia mea, în Ardeal, mai ales că sora mea tocmai a născut şi avem multe de sărbătorit, în jurul bradului.
Cătălin: Asta după ce, anul trecut, ne-am chemat părinţii la noi acasă. De câte ori ne întâlnim cu toţii, iese o petrecere adevărată.
- Când împodobiţi bradul? Aveţi vreun ritual anume?
Cătălin: Ritualul nostru e tocmai... lipsa ritualului. Nu regizăm ornamentarea, nu avem roluri fixe, de obicei împodobim bradul împreună, pe principiul "un glob tu, un glob eu". Eu n-am avut fraţi, aşa că, atunci când eram copil, aveam toată cutia cu globuri şi tot bradul pe mâna mea. Cu toate astea, n-am devenit egoist. De când sunt cu Andra, m-am adaptat la împodobirea în tandem.
- Ce i-aţi cerut Moşului?
Andra: De obicei, îi cer Moşului ceea ce-mi poate da, nu am visuri ieşite din comun. Îmi doresc daruri simple şi oferite cu tot sufletul, indiferent despre ce-ar fi vorba. Şi îmi doresc linişte, pace sufletească, pentru mine, pentru familia mea.
Cătălin: Între ceea ce-i cer eu Moşului şi ceea ce-mi aduce, e posibil să existe câteva mici diferenţe, ca în orice proiect de anvergură. Mai în glumă, mai în serios, îmi doresc întotdeauna lucruri care să mă surprindă plăcut.
- Cât de activ este juniorul? Dă din picioruşe în burtică?
Andra: Da, e foarte activ, cred că nu numai din picioruşe dă, ci şi din mânuţe, dacă apreciez eu bine unda de şoc. E plin de energie, oricum, ceea ce nu poate decât să mă facă fericită.
- Andra, ce ţi se pare cel mai dificil în perioada asta?
Nu mi se pare nimic dificil - poate, cel mult, mersul pe jos nu mai e aşa de simplu ca înainte, motivele sunt clare. În rest, mă bucur de fiecare noutate şi etapă a sarcinii, sunt lucruri irepetabile într-o viaţă. Şi, chiar dacă voi avea mai mulţi copii, cum îmi doresc, ştiu că nu sunt două sarcini la fel şi, deci, amintirile sunt unice, nepreţuite. Aşa că nicio oboseală şi nicio senzaţie de disconfort nu mă sperie şi nu mă necăjeşte, dimpotrivă.
- Care este prima amintire a voastră legată de această sărbătoare?
Cătălin: Fără nicio ezitare, îţi spun că prima noastră amintire importantă este chiar faptul că, de Crăciun, am cerut-o pe Andra în căsătorie de la părinţii ei, la Câmpia Turzii. Familiile noastre reunite erau de faţă şi a fost foarte emoţionant. Am încercat să o dăm şi pe glumă, ca să nu mi se împleticească vocea prea rău şi să nu mi se usuce gâtul, dar tot emoţia a fost mai puternică.
- Unde veţi petrece de Anul Nou?
Andra: Deşi e jumătatea lui decembrie, noi încă ne mai gândim dacă plecăm din ţară sau dacă rămânem acasă. În funcţie de cum mă voi simţi.
Cătălin: Nu-ţi ascund că ne cam bate gândul să mergem tot în Dubai, dar să vedem cum se simte şi Andra şi dacă medicul nu ne spune că este o călătorie prea lungă cu avionul.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații