Mihaela Rădulescu: “Andreea Marin va trebui să mă iubească cu forţa!”

  • 14.05.2012
  • ● Vizualizări: 1558
Foto: Marius Baragan

Mihaela Rădulescu a ales să se reîntoarce pe micul ecran din 20 mai la Realitatea TV, dar nu se mută înapoi în România. A dat Antena 1 pe Realitatea tv, “Duminica în familie” pe “Alegerile Mihaelei” şi pe colegii din Antene pentru Andreea Marin.-Te întorci în televiziune. De ce acum? De ce la Realitatea tv?
S-au adunat atâtea propuneri în ultimii ani, încât m-am gândit că n-ar fi rău să le mai iau şi în serios. Dincolo de glumă, ideea celor de la Realitatea mi-a plăcut cu adevărat, are elemente noi atât pentru mine, cât şi pentru telespectatorul care vrea divertisment sănătos, bine făcut, decent şi amuzant. Nu e tocmai o întoarcere, merg pe aceeaşi idee ca şi până acum, proiecte scurte şi intense, care să mă provoace cu adevărat, dar care să nu mă ia prea mult timp de lângă copilul meu. Propunerea de la Realitatea are toate aceste calităţi.

-Crezi că formatul emisiunii "Duminica în familie" va mai avea adienţa de altă dată?
Nu mergem chiar pe aceeaşi linie, de data asta voi prezenta o emisiune infotainment, adică un amestec convenabil şi plăcut de informaţie şi divertisment. Nu mă interesează audienţa şubredă, făcută din scandaluri şi poveşti despre nimic. Prefer un public mai puţin numeros, dar de calitate, care să se poata uită împreună cu copiii la o Românie frumoasă, interesantă, plăcută, educată, cool, valorousă pe toate planurile.

-Cum se va numi şi ce ne poţi spune despre format? Cu ce noutăţi vine?
"Alegerile Mihaelei" - vor fi alegerile mele în privinţa invitaţilor, subiectelor, felului în care vreau să fac un lucru bun, consistent. Cine are o realizare surprinzătoare va fi acolo, cine face legea în muzica românească, cine e în topurile româneşti şi internaţionale, cine spune o poveste frumoasă despre lumea în care trăim, va fi acolo, în direct. Una dintre noutăţile pe care vi le pot dezvălui e că vom fi foarte conectaţi la actualitate, având transmisii în direct din mai multe zone ale ţării în care se întâmpla ceva demn de povestit tuturor, atât din mediul artistic, cât şi din cel sportiv sau cultural.

- Va fi difuzată duminica? Va fi în direct?
Nu aş fi acceptat un proiect de emisiuni înregistrate, iubesc prea mult directul şi provocările lui. E o "ediţie limitată" de emisiuni, vor fi doar 6 la număr şi se vor difuza în fiecare duminică, din 20 mai, de la ora 14. În 3 ore de direct, telespectatorii vor avea relaxarea de care au nevoie într-o zi de duminică, vor afla ce se întâmplă în palierul social şi artistic, se vor întâlni cu personalităţi copleşitoare sau tineri remarcabili.

- Cu cine vei colabora pentru producţia ei? Cine vor fi primii invitaţi?
Realitatea Tv a pregătit o echipă dedicateă acestui proiect, se munceşte mult pentru pregătirea ei şi sunt convinsă că veţi avea curiozitatea de a vedea ce alegeri am făcut visionând prima ediţie din 20 mai, care se va transmite din mall-ul Băneasa. De la a doua ediţie vom fi în direct în studioul special creat la Realitatea pentru acest proiect.

- Câtă influenţă în decizia ta a avut-o fostul tău soţ, unul dintre proprietarii televiziunii Realitatea tv?
Am discutat nu ca de la şef la...vedetă tv, ci ca părinţi, ca să fim siguri că Ayan va fi confortabil cu ideea de a fugi de lângă el în fiecare sâmbătă, timp de 6 săptămâni. Nu voi lipsi decât 2 zile săptămânal, mă voi întoarce mereu imediat după emisiune, aşa că am considerat amândoi că nu e grav. Ideea lui Elan mi s-a părut provocatoare şi neaşteptată şi, după ce am ascultat toate argumentele echipei de la Realitatea, am acceptat şi m-am apucat de pregătirile necesare. Inclusiv de pregătirea psihică pentru atâtea zboruri…

-Care sunt aşteptările tale acum? Cum crezi că te va primi publicul?
Sper să nu vi se pară arogant, dar nu-mi fac nicio problemă. Am aşteptări reale, ca pentru un post cu o audienţă mult mai mică faţă de cele cu care eram obişnuită, tocmai pentru că are un alt conţinut, o anume sobrietate şi un profesionalism incontestabil. Sigur că se consuma mult mai amplu scandalurile, emisiunile-tabloid şi improvizaţiile, dar prefer să păstrez o linie personală, în deplină armonie cu cea a staţiei unde voi lucra. Nu vrea nimeni să dau peste cap acul audienţei, vrem toţi să fim mândri de România pe care o vom prezenta în aceste duminici.

- Înţeleg că tot la Realitatea tv va avea emisiune şi Andreea Marin. Ce părere ai despre acest lucru?
Nicio părere din care să iasă valurile pe care şi le-ar dori publicul acela, amator de scandaluri ieftine. Doar că, dacă vom fi colege, nu va mai putea să spună lucruri urâte despre mine, conform contractului pe care-l am cu ei. Adică, dacă doreşte să mai aibă atacuri publice la adresa mea, ca cele recente de la o alta staţie, va trebui să plătească nişte amenzi cam mari. Cu alte cuvinte, pe perioada contractului meu cu Realitatea, va trebui să mă iubească cu forţa. Ce situaţie!

- Spuneai undeva că plecarea din România şi traiul într-o societate mai civilizată te-au făcut mai înţeleaptă. La ce te referea mai exact?
Mă refeream la toleranţă, la putinţa de a accepta mai uşor nereuşitele unei societăţi. Într-o lume cu mai puţin nervi zilnici, cu mai puţini ochi trişti, ai privilegiul de a te bucura, de a fi senin, deschis, atent la detalii nutritive pentru minte şi suflet... În fine, contextul era mult mai bine ambientat în acel interviu...

-Dani ce spune? E fericit că veţi petrece mai mult timp împreună?
Nu comentez nimic legat de viaţa privată.

-Care ar fi cea mai importantă lecţie de viaţă pe care ai învăţat-o până acum?
Nenumărate. Cele mai sănătoase au rezultat din nişte greşeli pe care le-am făcut, aşa că, precum spuneam pe vremuri, abia aştept să mai fac greşeli! :)

-Ce alte proiecte mai pregăteşti? Cum stai cu scrisul?
Da, o nouă carte, ceva mai muncită decât celelalte 3, pentru că e primul meu roman.

- Profesional, pari o femeie exigentă. În viaţa personală, eşti greu de mulţumit?
Dacă am fi lucrat vreodată împreună, n-ai mai fi avut doar o părere, ci o spaimă! Sunt extrem de atentă la detalii, muncesc cot la cot cu toţi din echipă şi nu-mi plac nici oamenii delăsători şi nici faptele lor superficiale. Femeia din birou n-ar trebui să semene prea mult cu cea din bucătărie sau dormitor şi sper ca cei care contează pentru mine au sesizat demult diferentele…

- Care ar fi cea mai mare calitate a ta, dar cel mai mare defect?
Sunt un om cinstit, în toate privinţele. La defecte... lucrez la lista şi n-o mai termin odată.

Nicoleta Nicolae

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații