REŢETĂ: gogoşi pufoase pentru pofticioşi

  • 11.10.2018
  • ● Vizualizări: 968

Cine spune că nu iubeşte dulciurile este un mare mincinos. Oricât de nesănătoase ar fi, unele deserturi reuşesc să ne facă cu ochiul şi să ne amintească fie de ”gustul copilăriei”, fie de cele mai delicioase combinaţii de ingrediente. În acest caz, gogoşile sunt una dintre plăcerile nevinovate pentru care întotdeauna există timp şi nici nu necesită prea mult efort.

 
INGREDIENTE
 
  •  200 ml de lapte
  •  20 g de drojdie proaspătă
  •  25 ml ulei
  •  1 lingură de zahăr
  •  1 ou
  •  un praf de sare
  •  450 g de făină
 
 
MOD DE PREPARARE:
 
  1. Pentru început, trebuie să topeşti drojdia şi zahărul într-un recipient mai mare, alături de lapte. Adaugă jumătate din cantitatea de făină, sarea, oul şi uleiul şi amestecă până se omogenizează. În tot acest timp, adaugă şi restul de făină, ”în ploaie”.
  2. După ce aluatul devine lipicios, lasă-l la crescut cu puţină făină presărată deasupra şi acoperă bolul cu un prosop de bucătărie.
  3. După 1-2 ore în care aluatul a crescut în volum, pune-l pe un blat dat cu făină şi frământă-l cu mâinile acoperit cu făină, din exterior în interior.
  4. Rupe câte o bucăţică din aluat şi întinde-o bine cu ajutorul unui făcăleţ, adăugând făină din când în când.
  5. Cu ajutorul gurii unui pahar, decupează forme rotunde şi aşază-le pe platouri presărate cu făină. La fel ca atunci când ai lăsat aluatul la crescut, repetă procesul şi cu formele obţinute.
  6. Din coca rămasă, frământă resturile şi  procedează în acelaşi mod până se termină.
  7. După ce gogoşile au crescut iar, pune-le la prăjit la temperatură mică într-o tigaie cu ulei şi capac deasupra. După ce întorci gogoşile, nu mai pune capacul.
  8. Procedează la fel şi cu restul gogoşilor, iar mai apoi lasă-le să se scurgă de ulei şi presară-le cu zahăr pudră deasupra.
Comentarii
CELE MAI CITITE ŞTIRI
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații